x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Mersul pe jos: 6 beneficii pentru sanatate

Mersul pe jos: 6 beneficii pentru sanatate

11 Aug 2021   •   14:34
Mersul pe jos: 6 beneficii pentru sanatate
Sursa foto: pexels.com

Sportul ajuta la mentinerea sanatatii optime si aduce beneficii indiferent de varsta sau de stilul de viata. Din fericire, nu trebuie sa realizezi exercitii complicate pentru a te mentine in forma. Chiar si mersul pe jos, intr-un ritm alert, te ajuta sa arati excelent si sa te simti bine.

 

Desi mersul pe jos reprezinta o activitate fizica cu impact redus, merita sa te bucuri de efectele sale benefice, in fiecare zi. Totodata, nu ai nevoie de echipament special pentru a merge pe jos, ci doar de o pereche de pantofi sport in care sa te simti comod. Iata care sunt beneficiile pentru sanatate pe care le aduce mersul pe jos, din articolul nostru.

Mersul pe jos previne bolile cronice

Daca vrei sa previi aparitia bolilor cardiovasculare, incepe sa mergi pe jos cat mai des. Mersul pe jos contribuie la intarirea contractiei muschiului cardiac si la circularea activa a sangelui, asa ca are efect direct asupra sanatatii inimii. Doar 30 de minute de mers pe jos te vor ajuta sa reduci riscul de accident vascular, atat de des intalnit.

 

Mersul pe jos contribuie si la echilibrarea nivelului de zahar din sange, asa ca poate sa previna aparitia diabetului zaharat.

Mersul pe jos iti ofera energie

Daca esti obosit, tinzi sa te odihnesti si nu vrei sa practici mersul pe jos. Totusi, vei observa ca aceasta activitate nu te oboseste suplimentar, ci din contra, nivelul energiei corpului va creste atunci cand mergi pe jos.

 

Fiindca ritmul cardiac creste atunci cand te plimbi, si circulatia sangelului in corp va fi mai rapida, asa ca organismul va functiona mai bine. Atunci cand simti oboseala, nu ezita sa faci cativa pasi si vei vedea cum starea ta se va schimba pe loc.

Mersul pe jos mentine articulatiile sanatoase

Indiferent daca ai sau nu probleme cu articulatiile, mersul pe jos te va ajuta in acest sens. Atunci cand practici aceasta activitate fizica, iti vei mentine articulatiile de la nivelul genunchiului sanatoase, la fel ca in cazul alergarii sau al mersului pe bicicleta.

Mersul pe jos contribuie la o greutate optima

Vrei sa scapi de cateva kilograme nedorite? Nu este neaparata nevoie sa ajungi la sala de fitness, pentru exercitii extenuante. Si mersul pe jos contribuie la slabit si la mentinerea unei greutati ideale. In functie de greutatea ta, poti sa arzi pana la 130 de calorii pe kilometru atunci cand mergi pe jos.

Totusi, nu uita sa combini mersul pe jos cu o dieta sanatoasa, astfel incat sa observi rezultatele dorite.

Mersul pe jos imbunatateste calitatea somnului

Ai insomnii? Trebuie sa stii ca mersul pe jos poate contribui la un somn odihnitor, asa ca nu ezita sa mergi pe jos cel putin 30 de minute pe zi.

 

Vei vedea ca atat durata, cat si calitatea orelor de somn vor suferi modificari notabile, de care te poti bucura.

Mersul pe jos stimuleaza activitatea cerebrala

Mersul pe jos este cel care ofera o sanatate optima a creierului. Specialistii au observat cum persoanele care merg pe jos in mod regulat se bucura de performante cognitive mai bune, in comparatie cu sedentarii. Astfel, merita sa mergi pe jos si pentru a-ti imbunatati sanatatea mentala, la care se adauga reducerea nivelului de anxietate.

 

Esti convins ca mersul pe jos face bine? Nu ai nevoie decat de o pereche de sneakersi comozi si de calitate, pe care ii gasesti pe https://www.epantofi.ro/under_armour.html si de imbracaminte lejera si esti gata sa iesi din casa!

 

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/woman-in-brown-sleeveless-dress-and-blue-jeans-standing-on-gray-path-road-906106/

×