x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Noile efecte benefice ale aspirinei. Ar putea ajuta la tratarea cancerului de sân

Noile efecte benefice ale aspirinei. Ar putea ajuta la tratarea cancerului de sân

18 Aug 2021   •   17:35
Noile efecte benefice ale aspirinei. Ar putea ajuta la tratarea cancerului de sân

Aspirina, respectiv acidul acetilsalicilic, ar putea avea ajuta în tratarea formelor agresive de cancer la sân prin stimularea organismului de a răspunde la tratamentul împotriva tumorilor agresive, arată bbc.

O echipă ce cercetători de la Christie NHS Foundation Trust, din Manchester, a început un studiu clinic asupra unor paciente diagnosticate cu cancer la sân triplu-negativ. O parte dintre persoanele bolnave vor primi aspirină și medicamentul avelumab, folosit în imunoterapie, înainte de operație și chimioterapie. Dacă rezultatele sunt încurajatoare, vor urma alte teste clince cu cele două medicamente pentru acest timp de cancer în forme avansate, cu metastaze. 

''Nu toate cancerele la sân răspund bine la imunoterapie. Testarea folosirii unui medicament ca aspirina este atractivă deoarece este disponibilă pe scară largă şi este ieftină. Sperăm că studiul nostru va demonstra că, în combinaţie cu imunoterapia, aspirina poate spori efectele şi poate oferi astfel o nouă modalitate de a trata cancerul la sân. Credem că aspirina poate reduce inflamaţia astfel încât sistemul imunitar să-şi poată realiza misiunea de a distruge celulele canceroase'', a spus Anne Armstrong, coordonatoarea studiului.

Testele de laborator au arătat că aspirina poate accentua efectele imunoterapiei. 

Aceștia cred că proprietățile antiinflamatorii ale aspirinei ajută la tratarea tumorilor și nu efectul ei analgezic.

Anterior au fost desfășurate studii pe animale care au avut rezultate pozitive. 

Totodată, aspirina ajută și la prevenirea altor tipuri de cancer și la reducerea formării metastazelor, însă este nevoe de cercetări mai ample pentru a fi recomandată. 

În fiecare an sunt diagnosticate cu cancer de sân triplu-negativ circa 8.000 de femei în Regatul Unit. Această formă este mai rară însă mai agresivă și afectează mai ales femeile tinere și de culoare. Acest tiip nu răspunde la unele medicamente des administrate, precum herceptinul. 




 

×
Subiecte în articol: aspirina cancer de san