x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Oamenii de știință americani avertizează asupra unui al doilea val al epidemiei

Oamenii de știință americani avertizează asupra unui al doilea val al epidemiei

14 Mar 2020   •   23:50
Oamenii de știință americani avertizează asupra unui al doilea val al epidemiei

Oamenii de ştiinţă şi experţii speră ca noul coronavirus să fie asemănător cu virusul gripal, adică vremea caldă să îi oprească răspândirea pentru ca aceștia să aibă timp să găsească un vaccin.

Experţii vorbesc despre un ”al doilea val” al epidemiei de coronavirus. ,,Vorbim, în acest caz, de un virus respirator, iar acest tip de viruşi ne dau mereu bătăi de cap în timpul sezonului rece, din motive evidente”, a declarat, pentru CNN, Nelson Michael, medic specialist în boli infecţioase al armatei americane.

Peste 100 de infecţii cu COVID-19 au fost confirmate în Singapore, o ţară cu temperaturi ridicate. Zeci de alte infecţii au fost raportate şi în ţări precum Brazilia, Argentina şi Australia, unde este cald.

,,Gripa obişnuită şi alţi coronaviruşi cunoscuţi, au tendinţa de a acţiona sezonier, cu epidemii care ating apogeul în lunile de iarnă, în emisfera nordică. Cu toate acestea, nu ştim dacă şi Covid-19 va urma aceeaşi tendinţă”, a spus Brittany Kmush, expert în sănătate publică la Universitatea Syracuse din New York.

Coronavirusul este cel puţin la fel de infecţios precum virusul gripal şi se transmite foarte uşor. Diferenţa este că, în acest moment, nu există vaccin sau un tratament specific.

×
Subiecte în articol: al doilea val coronavirus