x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate (P) Abdominoplastia

(P) Abdominoplastia

29 Mar 2021   •   15:01
(P) Abdominoplastia

Toți ne dorim un abdomen tonifiat, pe care încercăm să îl dobândim prin exerciții și prin ținerea sub control a greutății. Însă câteodată, aceste metode nu reușesc să dea roade. Chiar și persoanele cu o greutate normală a corpului și proporții normale pot avea un abdomen cu piele în exces, netonifiat și se confruntă cu o musculatură slăbită. Cele mai comune cauze ale acestei probleme ar putea fi: îmbătrânirea, factorul ereditar, operații, fluctuații de greutate semnificative.

Abdominoplastia este o intervenție chirurgicală care se efectuează cu anestezie generală. Această intervenție urmărește să elimine excesul de grăsime și de piele flască de pe abdomenul pacienților.

 

Candidatul ideal?

Se adresează în primul rând persoanelor care au trecut printr-o slăbire masivă și au rămas cu falduri de piele și grăsime în zona abdomenului. Potențialul pacient trebuie să fie clinic sănătos, să aibă așteptări realiste de la această intervenție și să aibă o greutate stabilă. Se poate efectua și în cadrul unei intervenții Mommy Makeover, care reprezintă o serie de operații speciale pentru mămici, care doresc să revină la o formă fizică excelentă.

Ce nu poate rezolva abdominoplastia?

Abdominoplastia nu este substitutul pierderii în greutate sau al unui program corect de exerciții. Deși rezultatele abdominoplastiei sunt permanente, acestea pot fi diminuate în timp, în cazul în care vor exista fluctuații viitoare de greutate semnificative. Din acest motiv, persoanele care doresc să slăbească sau plănuiesc o sarcină în viitorul apropiat sunt sfătuite să amâne operația de abdominoplastie. Abdominoplastia nu poate corecta vergeturile, însă acestea vor fi îndepărtate dacă se află în zonele de piele ce vor fi eliminate.

Cât timp durează recuperarea?

Acest aspect depinde foarte mult de fiecare pacient în parte, există cazuri în care recuperarea a durat două săptămâni și cazuri în care a durat aproximativ 4 săptămâni. După intervenție este indicat să începi să faci mișcare, astfel încât să îți intrii în forma cât mai repede. Nu uita, înainte să efectuezi această intervenție, este foarte important să te informezi corespunzător și să apelezi la un chirurg specialist în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă. Găsiți mai multe informații despre chirurgia plastică adresată abdomenului, dar și despre alte operații estetice pe www.somaclinic.ro

×