x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Producătorii vaccinului Pfizer/BioNTech anunță sfârșitul pandemiei de COVID-19

Producătorii vaccinului Pfizer/BioNTech anunță sfârșitul pandemiei de COVID-19

05 Mai 2021   •   08:59
Producătorii vaccinului Pfizer/BioNTech anunță sfârșitul pandemiei de COVID-19
Sursa foto: Hepta

Fondatorii companiei germane BioNTech, care a dezvoltat împreună cu societatea americană de medicamente Pfizer vaccinul Cominarty împotriva virusului SARS-CoV-2, estimează că pandemia va dura până la mijlocul anului viitor, scrie The Wall Street Journal.

"Până la mijlocul anului 2022, chiar și regiunile cu o densitate mare a populației, cum ar fi India, vor atinge o rată ridicată de vaccinare și imunitatea de turmă", a declarat directorul executiv al firmei ș cofondator, Ugur Sahin.

În SUA și Europa, pandemia se află sub control datorită restricțlor și a campanilor avansate de vaccinare, însă în alte regiuni ale lum infecțiile sunt în creștere.

„Trebuie să ne asigurăm că rata de vaccinare este foarte ridicată în întreaga lume. În caz contrar, nimeni nu va fi în siguranță”, a precizat acesta.

Pfizer/BioNTech vor extinde colaborările pentru a produce mai multe doze de vaccin. 

Totodată, celălalt cofondator BioNTech, Ozlem Tureci, este de părere că trebuie foloste mai multe tiipuri de vaccinuri pentru a se grăbi imunizarea populație.

 

×
Subiecte în articol: pfizer biontech COVID