x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Sport dimineața: 6 beneficii pe care nu le știați

Sport dimineața: 6 beneficii pe care nu le știați

17 Mai 2021   •   18:54
Sport dimineața: 6 beneficii pe care nu le știați
Sursa foto: Andrea Piacquadio from Pexels

Activitățile fizice sunt esențiale pentru o viață sănătoasă. Sportul este util indiferent de ora pe care o alegi, însă pentru multe persoane respectarea unui program este dificilă. Lucrul până târziu, sarcinile domestice și alte activități reprezintă deseori obstacole în calea unui stil de viață activ. O soluție practică, dar și foarte benefică pentru această problemă este mutarea activităților sportive la primele ore ale zilei. Experții în fitness recomandă și ei practicarea sportului matinal, datorită avantajelor pe care le aduce aceasta. Sportul de dimineață are beneficii atât pentru organism, cât și pentru organizarea activităților cotidiene. Descoperă în continuare 6 dintre ele pe care nu le știai.

 

1.Consumi mai puține calorii

 

La prima vedere, activitățile fizice executate la prima oră par o rețetă sigură pentru un apetit insațiabil, dar specialiștii au descoperit că efectul este exact invers. Persoanele care fac sport de dimineață nu consumă mai multă mâncare decât celelalte categorii. Mai mult, se pare că au mai puține pofte și nu iau mese târziu. Sportul de dimineață are beneficii asupra consumului de calorii și pentru că implică un tipar mental propice: atunci când știi că nu vei face sport mai târziu, ești mai atent la ceea ce mănânci și ai tendința să alegi alimente mai sănătoase. Astfel, îți va fi mai ușor să eviți tentațiile reprezentate de fast-food, prăjeli, alimente procesate și dulciuri.

 

2.Ești mai activ

 

Activitățile fizice realizate la prima oră sunt mai puțin obositoare decât cele de după-amiaza sau seara. Nivelul de energie fizică și mentală este ridicat de dimineață, iar stresul, efortul intelectual, evenimentele zilei și alți factori asociați activităților cotidiene nu își lasă amprenta asupra motivației și capacității de concentrare. Astfel, vei resimți mai ușor antrenamentul și vei putea face și alte activități care implică mișcare sau efort fizic în aceeași zi. De exemplu, poți ieși la o alergare ușoară sau o plimbare în ritm alert cu câinele. Nike Air Max 97 este o încălțămintea perfectă pentru astfel de activități fizice.

 

3.Arzi mai multe grăsimi

 

Sportul de dimineață are beneficii și pentru persoanele care vor să slăbească sau să aibă o cantitate de grăsime cât mai mică în corp, mai ales dacă acestea nu mănâncă înainte. Un studiu britanic a concluzionat că atunci când faci mișcare pe burta goală arzi cu 20% mai multă grăsime decât atunci când te antrenezi după ce ai mâncat. Explicația constă în faptul că activitatea metabolică este accelerată în această situație.

 

4.Dormi mai bine

 

Pentru a te încadra în programul activităților zilnice, va trebui să te trezești mai devreme pentru a face sport. Acest lucru te va face să simți mai devreme nevoia de somn. În plus, corpul va fi mai bine pregătit pentru culcare și vei dormi mai adânc și mai bine. Când faci sport seara temperatura corpului crește și îți stimulezi metabolismul, ceea ce înseamnă un somn mai târziu și de o calitate mai redusă.

 

5.Ai șanse mai mici de a face diabet

 

Se știe că sportul de dimineață are beneficii pentru sănătate, însă antrenamentul pe burta goală previne scăderea rezistenței la insulină și, implicit, a diabetului de tip 2. Studiile au demonstrat că persoanele care mai întâi fac sport și apoi mănâncă au sensibilitate la insulină și toleranță la glucoză mai mare decât cei care consumă hrană înainte de antrenament.

 

6.Construiești musculatura mai eficient

 

Sportul de dimineață are beneficii și la nivel estetic. La prima oră nivelul de testosteron din corp este la un nivel maxim. Acest lucru influențează pozitiv eficiența antrenamentelor de bodybuilding. Fă exerciții de dimineață și vei acumula mai repede masă musculară.

 

Sportul de dimineață are beneficii multiple, de care te poți bucura și tu. Nu uita să adaptezi intensitatea activității fizice cu nivelul tău de pregătire și să te echipezi corect. Click aici pentru a descoperi încălțăminte sport potrivită pentru tine.

 

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/woman-in-gray-sports-bra-holding-black-dumbbell-3757376/

×