x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Un nou tratament pentru COVID-19 este analizat de Agenția Europeană pentru Medicamente

Un nou tratament pentru COVID-19 este analizat de Agenția Europeană pentru Medicamente

25 Feb 2021   •   10:25
Un nou tratament pentru COVID-19 este analizat de Agenția Europeană pentru Medicamente

Medicamentul Regdanvimab pentru tratarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 este analizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA). Tratamentul cu anticorpi monoclonali este dezvoltat de compania farmaceutică sud-coreeană Celltrion, transmite EFE.

Procesul are la bază un studiu aflat în curs de desfășurare și analizează capacitatea medicamentului de a trata boala. Deocamdată este prea devreme pentru ca agența să formuleze  concluzii privind siguranţa, eficienţa şi calitatea acestui medicament pentru a autoriza comercializarea sa în UE.

Deocamdată este evaluat primul lot de date care provin de la testele pe animale, neclinice, şi teste clinice, pe lângă datele privind calitatea medicamentului.

Autoritatea europeană nu a anunţat o dată exactă pentru concluziile dar procesul de evaluare continuă va permite să se câştige timp comparativ cu evaluarea regulată.

Regdanvimab este un anticorp monoclonal care permite reducerea capacităţii virusului de a ajunge la celulele din corp și diminuează riscul de ajungere în stare gravă a persoanelor infectate.

Este cel de-al doilea tratament evaluat în timp real de către EMA. Este vorba despre REGN-COV2, o combinaţie de anticorpi monoclonali al companiei americane Regeneron, care reduce cantitatea de virus din sânge la pacienţii spitalizaţi.

×
Subiecte în articol: ema regdanvimab