x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ce se intampla daca nu ai mai fost la dentist de 10 ani

Ce se intampla daca nu ai mai fost la dentist de 10 ani

22 Sep 2016   •   15:37
Ce se intampla daca nu ai mai fost la dentist de 10 ani
Sursa foto: pixabay.com

Un pacient a fost nevoit să scoată din buzunar nu mai puţin de 27 de mii de lire după ce nu a mai fost la medicul dentist de 10 ani. Dentiştii recomandă un control la şase luni, dar cei care nu au grijă de igiena lor dentară, au probleme mai vechi nerezolvate, sau probleme genetice, ar trebui să se ducă mai des.

Frica de dentist, una dintre cele mai întâlnite din lume, şi stilul de viaţă agitat ne ţin departe de scaunul medicului stomatolog, iar asta duce la o degradare accentuată a danturii şi poate cauza probleme care nu sunt vizibile la început.

Dr James Goolnik a declarat pentru The Independent că atunci când fac un control, dentiştii verifică şi semne ale apariţiei cancerului oral sau al altor boli, iar asta vă poate salva viaţa.

Şase luni

În acest moment, mulţi pacienţi nu sunt conştienţi de probleme pe care le au sau de ritmul rapid de dezvoltare. Nerezolvate, aceste probleme pot duce la pierderea dinţilor. Tot acum, semnele premature ale cancerului pot fi depistate, în special la fumători sau cei care consumă alcool în mod frecvent.

Un an

Dacă nu vezi medicul stomatolog timp de un an, pot apărea probleme legate de pierderea dinţilor, sau inflamatorii şi poţi suferi dureri insuportabile.

Doi ani

Deja problemele se agravează, iar şansele să cheltui foarte mulţi bani pentru a repara problemele dentare sunt foarte mari. Va fi nevoie să faci multe vizite la cabinet şi nu vor fi uşor de suportat.

Cinci ani

Doctorul Goolnik a găsit un chist în falca unui pacient care nu mai fusese la dentist de patru ani. A fost nevoie de o operaţie complicată şi dureroasă pentru a-l elimina.

Zece ani

Deja dinţii au crescut strâmb şi stau înghesuiţi, cariile şi alte probleme similare producând afecţiuni grave. Doctorul Idrees a avut nevoie de 18 luni pentru a trata un pacient care nu mai fusese la dentist de zece ani. Procedura l-a costat pe om 27 de mii de lire.

Trebuie să fim conştienţi de sănătatea noastră şi să o luăm foarte în serios pentru că o putem pierde foarte repede.

×