x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Un ventilator ieftin a primit aprobare de urgență pentru a fi vândut pe piața americană

Un ventilator ieftin a primit aprobare de urgență pentru a fi vândut pe piața americană

04 Iun 2020   •   15:57
Un ventilator ieftin a primit aprobare de urgență pentru a fi vândut pe piața americană

Compania americană Fitbit a prezentat oficial un nou ventilator pentru tratarea pacienților cu forme grave ale infecției cu COVID-19. Acesta a primit autorizație de urgență din partea Agenției pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite (FDA).

Fitbit Flow va costa circa 5.000 de dolari, semnificativ mai puțin decât ventilatoarele tradiționale, iar producția este programată să înceapă în această lună. 

Noul ventilator este proiectat pentru a fi utilizat doar în cazul în care unul dintre dispozitivele mai scumpe nu este disponibil. Flow fost aprobat pentru a fi folosit doar în timpul pandemiei de coronavirus și dispune de senzori și alarme suplimentare pentru a ajuta la monitorizarea pacienților.

În timpul proiectării ventilatorului au fost consultați practicieni și personal medical pentru a putea fi mai ușor de utilizat decât cele tradiționale.

Producătorul și-a anunțat ambiția de a produce un ventilator, luna trecută, după ce au apărut îngrijorari că nu există suficiente astfel de echipamente pentru a trata toți pacienții care vor avea nevoie de ele.

Wall Street Journal a relatat că, în luna aprilie, guvernul american a decis sistarea achiziționării a mii de ventilatoare, așa cum anunțase inițial, pentru a putea face față crizei economice, iar cererea pentru acestea s-a dovedit mai mică decât se aștepta.

Cu toate astea, ventilatoarele ar putea fi necesare dacă virusul se răspândește în continuare sau din cauza altor factori, cum ar fi începutul sezonului gripei.

Fitbit a fost fondată în 2007, în San Francisco, California, și este unul dintre primii producători de dispozitive purtabile. Compania are un centru de dezvoltare și în România, cu peste 200 de angajați. 

Concurență între producători

Și alte companii non-medicale s-au angajat să producă ventilatoare în ultimele luni.

Producătorul Dyson a primit o comandă în acest sens de la guvernul britanic dar apoi a declarat că dispozitivul său nu a mai fost necesar.

Tesla a prezentat un prototip, realizat prin folosirea tehnologiei auto.

 Un alt ventilator, dezvoltat de NASA, a primit deja aprobarea de urgență din partea FDA, la sfârșitul lunii aprilie.

 

×
Subiecte în articol: fitbit ventilator fitbit flow FDA