x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate UPDATE Eficiența vaccinului AstraZeneca este de 76%. Pentru cazurile grave ajunge la 100%

UPDATE Eficiența vaccinului AstraZeneca este de 76%. Pentru cazurile grave ajunge la 100%

de Giulia Anghel    |    25 Mar 2021   •   09:25
UPDATE Eficiența vaccinului AstraZeneca este de 76%. Pentru cazurile grave ajunge la 100%
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Eficiența vaccinului anti COVD-19 produs de AstraZeneca a fost redusă de la 79% la 76%, după actualizarea studiului din Statele Unite, scrie EFE.

Rezultatele indică o eficienţă de 85% în nfecțiiile simptomatice simptomatice pentru cei cu vârste de peste 65 de ani şi de 100% în cazurile grave și spitalizărilor.

Cercetarea a fost realizată pe 32.449 de voluntari din SUA, Chile şi Peru cărora le-au fost administrate două doze de vaccin versus placebo.

Vicepreşedintele executiv al AstraZeneca, Mene Pangalos, a declarat că vrea să ceară autorizarea în regim de urgenţă a tratamentului la Administrația pentru Alimente ș Medicamente a SUA.
Institutul Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA (NIAID), condus de doctorul Anthony Fauci, a cerut companiei AstraZeneca să lucreze împreună cu grupul de experţi "pentru a revizui datele de eficienţă şi a garanta că aceste cifre de eficienţă mai precise şi actualizate să fie publicate cât mai repede posibil".

Germania, Franţa, Italia sau Spania au suspendat temporar utilizarea vaccinului de la AstraZeneca din cauza unor efecte secundae, respectiv cazuri de coagulare a sângelui.

SUA a achiziționat 300 de milioane de doze de vaccin de la AstraZeneca și, împreună cu dozele achiziţionate de la Pfizer, Moderna şi Johnson and Johnson exstă doze suficiente pentru imunizarea întregii populaţii.

ȘTIRE INȚIALĂ Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de compania suedezo-britanică AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford are o eficienţă de 100% în prevenirea formelor severe ale bolii și nicio persoană participantă la faza a III a studiului, nu a manifestat efecte secundare grave și nu au necesitat spitalizare, scrie dailymail.co.uk.  

Totodată, eficiența acestuia este de 79% pentru prevenirea simptomelor infecției, după cum relevă cercetarea realizată pe 32.449 de voluntari din SUA, Chile şi Peru. Astfel, acesta poate fi autorizat în Statele Unite.

75% au primit doar prima doză de vaccin. Totodată, serul are o eficiență de 80% la persoanele vârstnice şi nu prezntă risc ridicat de formare a cheagurilor de sânge. 20% dintre voluntari aveau peste 65 de ani, iar 60% prezentau probleme medicale asociate celor mai mari riscuri de a dezvolta forme severe ale bolii, precum diabet, obezitate şi afecţiuni cardiace.

Un comitet independent pentru siguranţa vaccinurilor a efectuat o analiză a cazurilor de cheaguri sangvine, în studiul desfăşurat în SUA şi a cazurilor de tromboză a sinusurilor şi a venelor cerebrale (CVST), o afecţiune extrem de rară care provoacă cheaguri sangvine în creier. Acesta nu a găsit niciun risc crescut de tromboză sau de evenimente tromboembolice în rândul celor 21.583 de participanţi care au primit cel puţin o doză a vaccinului. "Căutările specifice pentru depistarea cazurilor de CVST nu au identificat niciun astfel de caz în cadrul acestui studiu", arată comitetul.

 

×