x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 4 Cele mai eficiente remedii naturale anti-acnee

4 Cele mai eficiente remedii naturale anti-acnee

01 Iun 2020   •   15:42
4 Cele mai eficiente remedii naturale anti-acnee
Sursa foto: pixabay.com

Pentru a ne da seama de starea noastră de sănătate, specialiştii spun că este suficient să ne analizăm pielea. Aceasta este ca o oglindă în care se reflectă starea de bine şi echilibrul interior.

Însă nu suntem întotdeauna mulţumiţi de ceea ce vedem în oglindă atunci când ne privim tenul... sunt perioade în viaţă când erupţiile cutanate ce provoacă cel mai adesea acneea, ne afectează pe toţi.

Acneea cauzează erupţii dureroase şi inestetice pe faţă, spate, piept şi chiar pe braţe, indicând o deteriorare oxidativă, o nutriţie deficitară şi un dezechilibru hormonal.

Pentru acneea cronică, puţine tratamente cosmetice pe care le găsim în farmacie se dovedesc eficiente. Şi asta pentru că pielea răspunde diferit la astfel de tratamente, în funcţie de tipul de ten şi de mulţi alţi factori interni.

Rezultate mult mai bune în tratarea şi ameliorarea acneei dau remediile naturiste, realizate cu ingrediente pe care le găsim în orice bucătărie.

Citește și

Cum tratăm acneea care apare la maturitate

Reguli stricte pentru evitarea infectării cu coronavirus

OMS elimină posibilitatea unui al doilea val al pandemiei de coronavirus

Iată câteva reţete naturale de succes în combaterea acneei:

1. Mască cu scorţişoară şi miere:

Se amestecă două linguri de miere, o lingură ulei de cocos şi 1/2 linguriţă de scorţişoară. Se întinde omogen pe toata faţa. Se evită contactul cu ochii, pentru că scorţişoara poate fi iritantă. Se lasă să acţioneze 5–10 minute şi se curăţă cu blândeţe cu un şerveţel umed. Mierea şi scorţişoara combat acneea datorită proprietăţilor antiinflamatoare, antioxidante şi antibacteriene.

2. Ghimbirul, castravetele şi roşia – soluţii la îndemână care te scot din încurcătură

...............

Citește mai departe AICI

×