x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 5 Leacuri din străbuni pentru combaterea insomniei

5 Leacuri din străbuni pentru combaterea insomniei

01 Iun 2020   •   15:40
5 Leacuri din străbuni pentru combaterea insomniei

Un somn odihnitor pe timpul nopţii este garanţia succesului şi a productivităţii din timpul zilei. Specialiştii sunt în unanimitate de acord că somnul este extrem de important pentru odihna minţii și a corpului.

Numai un somn liniştit şi odihnitor îţi pot asigura randamentul de care ai nevoie. Pentru o sănătate optimă este recomandat să dormim între 7 și 7 ore și jumătate în fiecare noapte.

De cele mai multe ori însă, stresul legat de grijile de zi cu zi ne tulbură somnul şi ne aduc în pragul insomniei. Insomnia este imposibilitatea de a avea un somn adecvat sau de calitate, din cauza adormirii dificile, trezirilor frecvente pe durata nopţii şi dificultăţilor de a adormi din nou.

Putem remedia problemele legate de somn cu ajutorul somniferelor, dar mulţi oameni evită folosirea acestora pentru efectele lor secundare şi pentru dependenţa pe care o generează.

Citește și

Cum tratăm acneea care apare la maturitate

Reguli stricte pentru evitarea infectării cu coronavirus

OMS elimină posibilitatea unui al doilea val al pandemiei de coronavirus

Trebuie să ştiţi că puteţi avea un somn perfect apelând la remedii naturale, pe care le foloseau şi străbunicii noştri atunci când nu reuşeau să adoarmă. Iată câteva dintre acestea:

1. Ceai de lăptuci (salată verde)

Salata verde este un remediu natural pentru anxietate şi stres dar şi pentru combaterea insomniei. Este recomandat să se folosească doar partea centrală a salatei. După ce am îndepărtat cotorul şi frunzele exterioare ale salatei, punem miezul acesteia la infuzat timp de 5 minute. Infuzia rezultată se va consuma cu 20 – 30 de minute înainte de culcare.

2. Frunze de dafin

............

Citește  mai departe AICI

×