x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ai probleme cu greutatea? Îndulcitorii nu sunt soluția-miracol

Ai probleme cu greutatea? Îndulcitorii nu sunt soluția-miracol

04 Oct 2020   •   11:41
Ai probleme cu greutatea? Îndulcitorii nu sunt soluția-miracol
Sursa foto: webphotographeer/Getty Images/iStockphoto

Îndulcitorii nu sunt o soluție miraculoasă1 Singura modalitate de a slăbi durabil este de a reduce aportul de calorii, cu sau fără îndulcitor!

Care sunt beneficiile nutriționale ale îndulcitorilor?
După evaluarea riscurilor toxicologice ale îndulcitorilor, Agenția Națională de Securitate Sanitară și Alimentară din Franța a condus la următoarea concluzie: autoritățile trebuie să re-determine potențialele beneficii nutriționale ale îndulcitorilor (aspartam, acesulfam potasic, ciclamat, zaharină, sucraloză, săruri aspartam-acesulfam etc.). Acum aceștia sunt utilizați pe scară largă în alimente și băuturi, datorită puterii lor îndulcitoare puternice și deoarece sunt lipsite de calorii. Sunt utilizați ca înlocuitor al zahărului, pentru a oferi consumatorilor produse cu consum redus de energie, compatibile cu obiectivele privind pierderea în greutate sau stabilitatea în greutate și în diabet.

Experții au ajuns la următoarea concluzie: „În ciuda unui număr mare de studii, nu există date suficiente pentru a concluziona cu privire la un beneficiu nutrițional pe termen lung din consumul de produse care conțin îndulcitori în loc de zahăr”.

În majoritatea cazurilor, utilizarea îndulcitorilor este însoțită de un aport mai mic de energie, dar acest efect nu a fost dovedit pe termen lung.
Studiile disponibile nu susțin pierderea în greutate sau controlul greutății la adulți, adolescenți sau copii.
La persoanele cu diabet zaharat, în schimb....................

Citește mai departe AICI

×