x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ce este polenul crud și la ce este bun

Ce este polenul crud și la ce este bun

24 Mar 2019   •   09:00
Ce este polenul crud și la ce este bun

Polenul, unul dintre cele mai pure si mai complete alimente, un adevarat miracol al naturii, utilizat inca din Antichitate de catre egipteni si chinezi, ca medicament natural si factor de intretinere a organismului, si-a demonstrat astazi pe deplin virtutile terapeutice prin numeroase studii clinice si de laborator.

Spre deosebire de polenul purtat de vant, numit si anemofil, cel recoltat de albine, numit entomofil, nu produce alergii. Dimpotriva, consumul de polen crud poate reduce alergiile cu pana la 20-40%.

Exista o mare diferenta intre polenul uscat, pe care il gasim de obicei in comert, in care au fost distruse majoritatea substantelor active, si polenul crud, care este congelat imediat dupa recoltare si pastrat ca atare. De aceea, trebuie sa consumati doar polen crud de calitate. (...)

Polenul crud contine toti micronutrientii atat de importanti pentru sanatatea noastra, care lipsesc din alimentele moderne rafinate si supraprocesate. Polenul crud este un veritabil aliment echilibrant, dinamizator si revitalizant al organismului uman. El contine toate mineralele prezente in organismul nostru, dar si majoritatea vitaminelor, si principalele enzime si proenzime, alaturi de multe alte elemente active, vitale pentru sanatatea noastra. (...)

Cu un aport in jur de 30% in glucide, el este insa recomandat si diabeticilor, datorita capacitatii de a regla nivelul glucidic.

...................

Citește mai departe și află ce boli poți trata cu polen crud și cum

×