x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Endometrioza – cum poți să reduci durerea cu soluții naturale?

Endometrioza – cum poți să reduci durerea cu soluții naturale?

11 Oct 2019   •   09:07
Endometrioza – cum poți să reduci durerea cu soluții naturale?

Endometrioza – cum poți să reduci durerea cu soluții naturale? Pentru a îmbunătăți calitatea vieții femeilor cu endometrioză, există câteva soluții naturale, asupra cărora vom face referire în articolul care urmează. Dar mai întâi să aflăm ce este endometrioza și care e incidența bolii în rândul femeilor.

Endometrioza nu este o boală rară, ci afectează una din 10 femei

Această anomalie este legată de prezența endometrului (țesutul căptușește mucoasa uterină) în afara uterului. Cel mai adesea, organele afectate sunt ovarele, rectul, vezica, vaginul etc. Diagnosticul bolii se face printr-un examen clinic și imagistică medicală (ecografie, RMN) și, dacă este necesar, prin analiza țesutului eliminat în timpul operației. În timp ce la unele femei această boală este asimptomatică, la altele se manifestă prin dureri pelvine care pot fi deosebit de acute, mai ales în timpul menstruației. Faptul că simptomele sunt declanșate ciclic este un semn al bolii. La unele femei, durerile apar și în timpul sexului sau în timpul urinării.

Pentru a minimiza durerea, femeilor cu endometrioză li se recomandă adesea tratament hormonal, pentru oprirea menstruației. Acest tratament reduce durerea legată de răspunsul hormonal al leziunilor de endometrioză și poate ajuta la stabilizarea leziunilor sau chiar la reducea ușoară a volumului acestora. Există medicamente indicate pentru calmarea durerii, dar există și alte soluții. Unele femei aleg să apeleze la terapii naturale. Medicii sunt însă de părere că soluțiile naturale nu ar trebui să înlocuiască medicamentele. Aceste abordări terapeutice urmând să fie utilizate pe lângă medicația clasică.

Vezi și Vinarița și Iarba dragostei, “Viagra românească”, din plafarele românești! Remedii naturiste pentru infertilitate, impotență și frigiditate

Leacuri din plante și ceaiuri – „toate acestea ajută”, spune acad. Irinel Popescu

Terapii manuale care pot ameliora durerea

Endometrioza este o boală care doare. Lupta fiecărei femei este să amelioreze sau să elimine durerea și să aibă zile cât mai senine, mai calme. Pentru că, deși durerile provocate de  endometrioză sunt în vârf în timpul menstruației, ele pot fi resimțite și în fiecare zi.

Osteopatia, fizioterapia sau.................

Citește mai departe AICI

×