x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Fisticul e benefic pentru performanța sexuală a bărbaților

Fisticul e benefic pentru performanța sexuală a bărbaților

04 Oct 2020   •   11:01
Fisticul e benefic pentru performanța sexuală a bărbaților

Fisticul este, ca și alte fructe uscate, indicat într-o dietă echilibrată și sănătoasă datorită bogăției lor în fibre, minerale și grăsimi nesaturate. Dar ar avea și proprietatea de a îmbunătăți performanța sexuală a bărbaților.

În orice caz, acesta este rezultatul unui studiu publicat de medicii de la Spitalul Ataturk din Ankara (Turcia) și publicat în Jurnalul Internațional de Cercetare a Impotenței.

Doar 100 g pe zi ameliorează disfuncția erectilă

După ce i-au sfătuit pe bărbații care au venit să se consulte pentru disfuncție erectilă să mănânce 100 g de fistic pe zi, ca parte a unei diete echilibrate, medicii turci au constatat că acești pacienți au avut un scor mai bun decât scorul mediu al indicelui internațional oficial al funcției erectile (IIEF). Mai precis, IIEF a crescut de la 36 la 54 de puncte. Pe de altă parte, fluxul de sânge către penisul lor, măsurat cu ajutorul unui Doppler cu ultrasunete, a fost, de asemenea, crescut, ceea ce demonstra, fără îndoială, că efectul consumului de fistic, zilnic, în cantitate minimă de 100 g, este esențial în ameliorarea afecțiunii.

AFLĂ DETALII, AICI

×