x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Magneţii care se luptă cu bolile moderne

Magneţii care se luptă cu bolile moderne

de IncomeMagazine    |    28 Ian 2013   •   08:47
Magneţii care se luptă cu bolile moderne
Sursa foto: eva serrabassa/Getty Images/iStockphoto

Terapia magnetică a câştigat tot mai mult teren şi în Europa, după ce în Japonia a fost recunoscută ca ştiinţă, fiind folosită astăzi de aproape 30 de milioane de oameni. Magnetoterapia nu vindecă boli, dar ameliorează efectele secundare ale afecţiunilor dureroase şi redă, în anumite cazuri, echilibrul fiziologic.
Energia magnetică vitală pătrunde în corpul nostru din câmpul magnetic natural al Pământului din ce în ce mai puţină, efectele sale fiind diminuate din cauza clădirilor de beton armat, a asfaltului, a încălţămintei cu talpă de cauciuc, precum şi a influenţelor nocive ale câmpurilor magnetice, ale densităţii undelor radio, sau ca efect al prezenţei unor echipamente precum computerele, telefoanele, cuptoarele cu microunde, aparatele GSM sau antenele.

Hainele pe care le purtăm, încălţămintea, în special cea cu talpa foarte groasă sau înaltă, asfaltul sau podelele sunt factori care ne izolează de contactul cu solul, influenţând modificările magnetismului corpului nostru. Energiile nu mai curg corect şi treptat apar dezechilibrele şi apoi bolile. Multe afecţiuni degenerative sunt cauzate de faptul că celulele noastre nu mai primesc informaţiile corecte. Iar ştiinţa modernă a dovedit că lipsa „împământării” este strâns legată de apariţia bolilor moderne, una dintre acestea fiind stresul. Atunci când are loc conexiunea cu pământul, prin mersul desculţ, se produce din pământ în corpul uman un transfer de electroni liberi, consideraţi cei mai puternici antioxidanţi cunoscuţi. Fiecare organism posedă magnetism datorită unor minerale din organism. „Există persoane care pot lipi de propriul corp obiecte metalice, deoarece au o încărcătură mai mare de magnetită, un mineral care se regăseşte în mod obişnuit în sol, dar şi în organismul nostru, într-o cantitate mai mică sau mai mare. Cel mai mult ne influenţează solul. Prin mersul cu picioarele goale pe pământ se transmite un influx magnetic între pământ şi organismul uman, iar curenţii magnetici se echilibrează şi curgerea energiei se face corect”, explică Cristina Bălănescu, medic primar cu competenţă în Medicină complementară, Centrul de Sănătate Clar.

Citeste AICI mai multe despre magnetoterapie

Citeste si
Lămâia te ajută să slăbeşti sănătos
Alimente ideale pentru dieta
Gustari sanatoase cu doar 10 de calorii
Alimente care păcălesc foamea
Superalimente pentru o dieta sănătoasă
 



×
Subiecte în articol: magnetoterapia