x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Mai multe cești de cafea pe zi cresc speranța de viață a bolnavilor de cancer de colon

Mai multe cești de cafea pe zi cresc speranța de viață a bolnavilor de cancer de colon

22 Oct 2020   •   00:22
Mai multe cești de cafea pe zi cresc speranța de viață a bolnavilor de cancer de colon

Un studiu realizat de experți de la Institutul Dana-Farber pentru tratamentul și cercetarea cancerului din Boston, Massachusetts arată că, în unele cazuri, cafeaua are un efect uluitor, ameliorând starea bolnavilor și întârziind metastazarea cancerului și preiungind speranța de viață.

Viciu sau medicament?

O ceașcă de cafea pe zi, dimineața, este un obicei alimentar pe care îl „practică” o mare majoritate a locuitorilor planetei. Consumul mai multor cești de cafea, e considerat adeseori nu o obișnuință, ci o dependență, chiar un viciu. Licoarea neagră, în exces, este adeseori condamnată pentru dezvoltarea unor boli, fie de inimă, fie ale organelor digestive, fie ale sistemului nervos. Totuși, există o ipostază în care consumul mai multor cești de cafea pe zi are rol de... medicament, fiind asociat cu prelungirea speranței de viață și reducerea riscului de agravare a stării de sănătate. Asta se întâmplă în cazul pacienților cu cancer de colon metastatic.

Cercetătorii de la Institutul Dana-Farber pentru tratamentul și cercetarea cancerului din Boston, Massachusetts, Statele Unite, au analizat și rezumat datele dintr-un studiu, desfășurat pe o perioadă de 14 luni, care a arătat relația neobișnuită dntre consumul regulat (sau excesiv) de cafea și îmbunătățirea stării de sănătate la pacienții care sufereau de această boală.

Antioxidant și antiinflamator

.................

Citește mai departe AICI

×