x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Terapia Bach: cele 38 de remedii preparate din flori

Terapia Bach: cele 38 de remedii preparate din flori

de Maria Coman    |    26 Feb 2021   •   08:31
Terapia Bach: cele 38 de remedii preparate din flori

Echilibrul emoțional reprezintă cea mai eficientă cale de a ne vindeca și de a preveni apariția bolilor. De-a lungul timpului, au fost dezvoltate multe tipuri de terapii alternative, care pot ajuta la sănătatea emoțională, una dintre cele mai cunoscute fiind cea elaborată de medicul britanic Edward Bach. Cheia vindecării o reprezintă conştientizarea emoƫiilor sau stărilor de spirit care au declanşat un dezechilibru ce a dus la manifestarea  unei dureri. 

“Experienƫa Dr  Bach demonstrează faptul că persoane care suferă de aceeași boală reacƫionează diferit la acelaşi tratament. Starea mentală şi tonusul optimist, întotdeauna influenƫează pozitiv capacitatea de vindecare”, explică specialiștii Clinicii Eliade. 

Doctorul a descoperit că roua de pe flori conƫine calităƫi vindecătoare. Rolul căldurii soarelui în extragerea proprietăƫilor benefice ale plantelor şi transmiterea acestora în apă explică eficienƫa, profunzimea, blândeƫea, simplitatea, naturaleƫea ce caracterizează Terapia florală pe care Dr Bach a dezvoltat-o ca sistem de vindecare emoƫională. Esențele florale, ca amprente energetice ale forƫei plantelor, prin interacƫiunea cu corpurile subtile ale omului, produc echilibrare prin potenƫarea virƫutilor absente.

Terapia Bach foloseşte 38 de remedii preparate din flori, care acţionează asupra stărilor emoţionale, pe care le echilibrează. Sunt folosite flori sălbatice şi neotrăvitoare din flora spontană, pentru a se beneficia la maximum de puritatea lor. 

Remediile florale Bach acţionează conform principiului foiţelor de ceapă, din strat în strat, treptat, pentru a ajunge la miezul acesteia, unde este înscrisă adevărata noastră personalitate. Fiecare remediu tratează o stare specifică şi în funcţie de situaţie, putem alege unul sau mai multe remedii, reacţiile noastre emoționale fiind complexe. Remediile florale nu acţionează în mod direct la nivelul corpului fizic. Așadar, nu avem remedii florale pentru astm, ulcer, artrită sau alte afecţiuni fizice. Nu avem remedii florale care să acţioneze în mod direct la nivel celular. În schimb, avem remedii florale Bach pentru stări de panică, depresie, lipsa de încredere în propria persoană, şoc, suferinţa afectivă, insomnie, dificultăƫi de concentrare, de adaptare la situaƫii, locuri și oameni noi, frici, fobii, lipsa unei direcƫii sau orientării în viaƫă, gânduri obsesive, invidie, resentiment, vinovăţie, regret, dezamăgire, încăpăţânare, nerăbdare, lipsa speranţei etc.

Pentru a fi stabilite remediile necesare fiecărei persoane, este nevoie de ședințe de terapie în care să fie identificate emoƫiile negative, stările neplăcute, tiparele comportamentale, printr-o discuƫie cu specialistul acreditat să educe şi să asigure sprijin pe tot parcursul procesului terapeutic.

La finalul ședinței de terapie, se combină remediile identificate a fi necesare şi se recomandă modul de administrare, acesta fiind unul simplu, prin picurarea de câteva ori pe zi a picăturilor din combinaƫia stabilită.

De exemplu, remediile florale Bach precum Walnut, Mustard sau Cherry plum ajută capacitatea de adaptare, bucuria, curajul, conectarea la prezent, stăpânirea de sine, acceptarea, revitalizarea și revigorarea organismului. Picăturile de Rescue Remedy diminuează stresul, reduc îngrijorarea și alungă nerăbdarea. Pacea, liniștea și armonia interioară, motivația și optimismul pot fi obținute cu  ajutorul remediilor Star of Bethlem, Sweet Chestnut, White Chestnut, Gorse,Wild Rose.

Atunci când ne scade încrederea în propriile forțe și avem nevoie de energie în plus pentru a gestiona situațiile dificile, putem apela la remedii florale precum Larch, Gentian, Cerato sau Heather, care readuc certitudinea interioară și cresc stima și încrederea de sine. 

Atunci când nu putem să dormim sau ne trezim și nu putem readormi, remediul White Chestnut readuce claritatea, ordonarea gândurilor și liniște mentală, care ajută la nopți liniștite. Remediul Rescue Night reduce îngrijorările, neliniștea, fricile excesive, panica și coșmarurile. 

Remediile pot fi folosite și de către copii, mai ales ca ajutor în perioada examenelor sau a evaluărilor școlare. Rescue Remedy, de exemplu, este un remediu combinat, preparat din florile provenite de la cinci plante, care restabilește starea de calm, relaxare și stăpânire de sine în cazurile în care organismul este supus unui puternic stres emoțional. Rock Rose este un remediu eficient în cazul timidității, iar Wild Rose este remediul care ajută la mobilizare, la deschiderea către oportunități, înlătură apatia și starea de pasivitate, trezește entuziasmul și motivația interioară. Olive regenerează fizic și emoțional și susține organismul pe toată perioada examenelor, iar Chestnut Bud este eficient în cazul celor care au dificultăți de învățare. 

 

Beneficiile Terapiei Florale 

  •  vă susţin în refacerea stării emoţionale;

  •  sunt 100% naturale cu acţiune blândă și rapidă;

  •  sunt lipsite de orice efecte adverse și sunt simplu de administrat;

  • au un efect armonizant, echilibrant;

  • sunt compatibile cu orice altă formă de tratament;

  • garantează obținerea unei stări de bine de lungă durată prin regăsirea echilibrului emoţional.

 

×
Subiecte în articol: terapia Bach Terapia florală