x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste. Socul, leacul aromat din inima naturii. 7 afecțiuni în care îl poți folosi

Tratamente naturiste. Socul, leacul aromat din inima naturii. 7 afecțiuni în care îl poți folosi

05 Iun 2016   •   08:21
Tratamente naturiste. Socul, leacul aromat din inima naturii. 7 afecțiuni în care îl poți folosi

În lunile mai - iunie natura ne rasfață simțurile cu mireasma proaspătă și plăcută a florilor de soc, pe care alegem să îl folosim în această perioadă în tratamente naturiste. Denumit în tradiţia populară și coramnic, holer sau soace, această plantă ocupă un loc de cinste în tratarea multor afecțiuni, fiind considerată, încă din antichitate, cel mai eficient medicament antiviral natural.

Florile de soc au acțiune sudorifică, diuretică, anti-inflamatoare și expectorantă, fiind eficiente în tratarea unor boli inflamatorii și congestionante ale aparatului respirator, utilitatea acestora fiind dovedită în special în stările febrile. Acestea conțin nitrat de potasiu, caroten, vitamina C, zaharuri, mucilagii, fapt pentru care, sub formă de ceai sau suc, elimină excesul de apă de la nivelul țesuturilor, ajută la dizolvarea stratului adipos și stimulează digestia. Din acestea se prepară leacuri pentru răceală şi reumatism, dar şi socată, delicioasa băutură răcoritoare.

Fructele socului conțin și ele vitamine (C și din complexul B), acid tanic și malic, aldehide glicolice, aminoacizi și zaharuri, fiind eficiente împotriva obezității. Socul este de un real folos și în calmarea nevralgiilor și a durerilor reumatice, combătând cu succes infecțiile respiratorii.

Efectele socului asupra organismului nu se limitează doar la vindecarea răcelilor, sucul de soc este un vitaminizant puternic, un bun tonifiant, antioxidant şi prieten de nădejde în combaterea obezităţii.

Iată câteva dintre efecte beneficice ale socului:

1. Ajută în tratarea afecțiunilor splinei – coaja şi rădăcina pisate se storc, iar din zeama rezultată se bea cîte o ceşcuţă, de trei ori pe zi.

...............................

Află mai mult despre afecțiunile medicale pentru care poți folosi socul în tratamente naturiste

Te-ar mai putea interesa si:

Tabagismul, o boală psihică, de care tot mai mulţi români vor să se vindece
Cum putem trata crăpăturile care apar în colțul gurii
Remedii naturale care ar trebui să existe în dulăpiorul cu medicamente 

×