x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Uleiuri esențiale și aroma terapia, oare chiar funcționează? Află cum le folosim?

Uleiuri esențiale și aroma terapia, oare chiar funcționează? Află cum le folosim?

29 Mar 2021   •   15:15
Uleiuri esențiale și aroma terapia, oare chiar funcționează? Află cum le folosim?

Haideți sa învățăm astăzi împreuna despre beneficiile uleiurilor esențiale si aroma terapie. Pasionații de medicină alternativă au subscris de ani de zile la puterea uleiurilor esențiale. Dar, odată cu disponibilitatea lor crescândă (și beneficiile revendicate pentru sănătate), acestea devin mainstream. Uleiurile esențiale sunt fantastice. Au multe beneficii, spun mulți medici specialiști de medicină integrativă. Problema rezidă în modul în care oamenii le folosesc. Uleiurile esențiale, care se obțin prin presare mecanică sau distilare, sunt extracte de plante concentrate care păstrează mirosul natural și aroma sursei lor. De exemplu, sunt necesare aproximativ 220 de kilograme de flori de lavandă pentru a produce un kilogramul de ulei de lavandă. Fiecare ulei esențial are o compoziție unică de substanțe chimice, iar această variație afectează mirosul, absorbția și efectele asupra corpului. Compoziția chimică a unui ulei esențial poate varia în cadrul aceleiași specii de plante sau de la plantă la plantă.

Ce sunt uleiurile esențiale? Uleiurile esențiale sunt folosite de aproape 6.000 de ani, cu scopul de a îmbunătăți starea de sănătate a unei persoane. Plantele sunt realizate din materiale structurale și fitochimicale. Aceste substanțe chimice au proprietăți care aduc beneficii oamenilor. Este nevoie de o cantitate imensă de material vegetal pentru a produce uleiuri esențiale. De exemplu: Aproximativ 5.000 de kilograme de petale de trandafir sau balsam de lămâie fac 1 kilogram de ulei esențial de trandafir sau balsam de lămâie. Deoarece este nevoie de o cantitate mare de plante pentru a produce un ulei esențial, este considerat a fi un medicament botanic puternic. Haideți sa aflăm cum se utilizează uleiurile esențiale. Deoarece uleiurile esențiale sunt atât de puternice, majoritatea doctorilor vă recomandă să aveți grijă de ce și cum le folosiți. Sunt necesare doar doze mici.

De asemenea, este o idee bună să nu le folosiți în mod obișnuit, deoarece corpul dumneavoastră se poate obișnui cu ele, scăzând eficacitatea lor. Există trei moduri în care puteți folosi uleiurile esențiale:. 1. Aromaterapie. Aroma terapia este o terapie complementară. Nu oferă un remediu pentru boli, erupții cutanate sau boli, dar poate sprijini tratamentul convențional al diferitelor afecțiuni. Aroma terapia implică mirosul de uleiuri esentiale pentru a îmbunătăți sănătatea. Este o modalitate excelentă de a-ți schimba starea de spirit rapid. Pe măsură ce inspirați, aroma uleiului vă stimulează imediat sistemul nervos central, declanșând un răspuns emoțional ", explică doctorii. De asemenea, poate reduce rapid anxietatea și răspunsul la stres. Există mai multe metode de aromoterapie. Indiferent de metoda pe care o alegeți, este recomandat să evitați contactul direct cu uleiul esențial și diluați-l mai întâi. S-a demonstrat că reduce diverse stări de rău si altele boli cum sunt descrise mai jos.

Greaţă, diverse dureri ale corpului, anxietate, agitație, stres și depresie, oboseală și insomnie, dureri musculare, dureri de cap, probleme circulatorii, probleme menstruale, probleme la menopauză sau căderea părului. Unele tipuri de psoriazis pot găsi ușurare cu aromoterapia, dar un profesionist din domeniul sănătății ar trebui să sfătuiască despre utilizare și aplicare. Problemele digestive pot beneficia de uleiul de mentă, dar nu trebuie ingerat. Durerea de dinți și rănile la nivelul gurii pot fi ameliorate de uleiul de cuișoare, dar și acest lucru trebuie aplicat local și nu înghițit. Susținătorii susțin că acestea și o gamă largă de alte reclamații răspund bine aromoterapiei, dar nu toate utilizările sunt susținute de dovezi științifice. Uleiurile diferite au utilizări și efecte diferite. Uleiul esențial de busuioc este folosit pentru a accentua concentrarea și pentru a atenua unele dintre simptomele depresiei. Poate ameliora durerile de cap și migrenele. Trebuie evitat în timpul sarcinii.

Se spune că uleiul esențial de bergamotă este util pentru tractul urinar și tractul digestiv. Atunci când este combinat cu ulei de eucalipt, poate ajuta la ameliorarea problemelor pielii, inclusiv a celor cauzate de stres și varicelă. Metodele de aromoterapie includ: Modul de modă veche - respirați adânc aroma după deschiderea sticlei. Metoda difuzorului: amestecați uleiurile esențiale și apa într-un difuzor de uleiuri esențiale și porniți magia. Un difuzor este un dispozitiv care dispersează particule minuscule de ulei în cameră, astfel încât să le puteți inspira. Urmați instrucțiunile difuzorului pentru un raport corect ulei-apă. Evaporare uscată. Puneți câteva picături de ulei esențial pe o minge de bumbac și mirosiți aroma pe măsură ce se dispersează. Inhalare cu abur. Puneți câteva picături de ulei esențial într-un castron cu apă fierbinte. Puneți capul peste vas, un prosop peste cap și respirați aburul.

Un avertisment este că aromoterapia ar putea să nu funcționeze la fel de bine pentru adulții vârstnici cu demență sau probleme de comportament. Acest lucru se poate datora faptului că oamenii tind să simtă pierderea mirosului pe măsură ce îmbătrânesc. 2. Ingerare. Unii oameni iau uleiuri esențiale pe cale orală în ceaiuri, suplimente sau chiar printr-o picătură sau două pe limbă. Cu excepția cazului în care sunteți direcționat de un medic specialist în plante, vă recomand să nu le folosiți în acest fel. Deoarece sunt atât de puternici, pot fi dăunători , sfătuiesc doctorii. Chiar și cu doar câteva picături de ulei esențial, luați o mulțime de material vegetal fără să vă dați seama. Pot chiar să vă ardă mucoasa mucoasă în gură.
Inhalare: uleiurile se evaporă în aer folosind un recipient difuzor, spray sau picături de ulei, sau inspirate, de exemplu, într-o baie de aburi.

Pe lângă faptul că oferă un miros plăcut, uleiurile de aromoterapie pot oferi beneficii dezinfectante respiratorii, decongestionante și psihologice. Inhalarea uleiurilor esențiale stimulează sistemul olfactiv, partea creierului conectată la miros, inclusiv nasul și creierul. Moleculele care intră în nas sau gură trec în plămâni și, de acolo, în alte părți ale corpului. Pe măsură ce moleculele ajung la creier, acestea afectează sistemul limbic, care este legat de emoții, ritmul cardiac, tensiunea arterială, respirație, memorie, stres și echilibrul hormonal. În acest fel, uleiurile esențiale pot avea un efect subtil, dar holistic asupra corpului. 3. Aplicație topică. De asemenea, puteți profita de beneficii aplicând uleiuri esențiale pe piele, unde este absorbită în corpul dumneavoastră. Dar doctorii de specialitate avertizează împotriva aplicării directe a uleiurilor esențiale pe piele fără a le dilua.

Cu puține excepții, este mai bine să diluați uleiul esențial cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de cocos sau jojoba, pentru a evita iritarea pielii. Unii oameni își pun amestecul de ulei esențial într-o sticlă mică cu role pentru o aplicare mai ușoară. De exemplu, uleiurile de masaj și produsele de îngrijire a pielii și de baie sunt absorbite prin piele. Masarea zonei în care urmează să fie aplicat uleiul poate crește circulația și crește absorbția. Unii susțin că zonele care sunt mai bogate în glande sudoripare și foliculi de păr, cum ar fi capul sau palmele mâinii, pot absorbi uleiurile mai eficient.

 

×