x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Un expert nutriționist ne avertizează cât de periculoase pot fi căpșunile

Un expert nutriționist ne avertizează cât de periculoase pot fi căpșunile

27 Iul 2020   •   21:32
Un expert nutriționist ne avertizează cât de periculoase pot fi căpșunile

Un expert în nutriţie ne avertizează cât de periculoase pot fi căpșunile și când.

Nutriționistul Margarita Arzumanian a făcut câteva recomandări despre cum să alegem mai bine căpșunile pentru consum.

Expertul aminteşte că Grupul pentru Mediul Inconjurator, Environmental Working Group, EWG, din SUA, a realizat zeci de mii de teste pentru a descoperi cele mai nocive şi cele mai sănătoase fructe şi legume.

Astfel, căpsunile se numără printre crudităţile cele mai „otrăvite” cu pesticide. Potrivit expertului, atunci când cumpărăm căpşuni, în primul rând, ar trebui să fim foarte atenţi la culoarea fructelor și este preferabil să alegem fructele mai închise la culoare.

Cercetătorii au descoperit că în aceste fructe se regăseşte un pigment natural antocianina, iar fructele de culoare închisă au concentrații mult mai mari de antocianine. Antocianinele au proprietăți anti-cancerigene puternice.

(.......................)

Medicul a spus și că unii fermieri ‘colorează’ căpșunile, cu îngrășăminte speciale pentru a le da un aspect comercial. Aceste fructe devin extrem de periculoase, ele sunt „otrăvite”.

...........................

Află ce detalii trebuie să urmărești ca să știi dacă fructele tale preferate sunt „otrăvite” sau nu

×