x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 4 lucruri pe care NU trebuie să le faci când vrei să slăbești

4 lucruri pe care NU trebuie să le faci când vrei să slăbești

20 Apr 2018   •   19:54
4 lucruri pe care NU trebuie să le faci când vrei să slăbești

Problemele de greutate, grăsimea în locuri în care n-ar avea ce căuta, celulita de la vârste fragede și creșterea nivelului colesterolului rău sunt din ce în ce mai frecvente în zilele noastre mai ales din cauza faptului că mâncăm mult mai complicat decât pe vremea când nu exista așa o ofertă variată de alimente, în special de cele foarte procesate și din categoria fast-food, aici incluzând și patiseria, ronțănelele, cremele de diverse brânzeturi, produsele congelate etc.

De asemenea, stilul de viață modern a dus la instalarea unui haos în programul de alimentație iar ăsta este un alt motiv extrem de important pentru care obezitatea a devenit o problemă atât de mare mai ales în țările civilizate.

Problema fiind atât de extinsă, normal că și metodele de slăbit au devenit foarte căutate. Și, din păcate, sunt foarte populare cele “minune” care, de cele mai multe ori, se bazează pe tot felul de chimicale extrem de nocive sau pe înfometare. După părerea mea, asta este o greșeală majoră.

Eu, una, îi spun oricui vrea să scadă în greutate că este foarte important să o facă într-un mod deștept și sănătos. Și iată ce NU trebuie să faci dacă vrei să slăbești și să și rămâi cu silueta obținută. Și să mai fii și sănătos(oasă), ceea ce mi se pare esențial.

1. Să te grăbești

Da, ştiu, vrei să slăbeşti în 3 zile doar că nu te-ai îngrăşat în 3 zile. Trebuie să fii logic(ă) şi să ai răbdare. Ca-n viaţă, graba te face să greşeşti grav. Trebuie să ai răbdare şi să faci lucrurile cu cap.

2. Să te înfometezi

Cea mai la îndemână metodă de slăbit, aplicată pe scară largă, este reducerea numărului de calorii. De cele mai multe ori la niște niveluri ridicole. Pe termen scurt vei slăbi, e adevărat, însă cu prețul încetinirii tuturor proceselor, inclusiv metabolice şi, în final, al sănătăţii. Înfometarea îţi va încetini metabolismul şi-ţi va băga organismul în sistem de autoapărare, ceea ce va însemna că se va apuca să-şi facă provizii. Aşadar, la final va fi mai rău şi chiar te vei îngrăşa. Nu mai vorbim despre faptul că nu vei mai avea energie pentru nimic şi vei fi mai puţin performant(ă). Da! Inclusiv creierul are nevoie de nutrienţi şi de energie pentru a funcţiona corespunzător.

 

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: cură de slăbire