x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cea mai răspândită afecțiune pe care lumea nu o ia în seamă dar cu urmări grave asupra sănătății. Lista semnelor

Cea mai răspândită afecțiune pe care lumea nu o ia în seamă dar cu urmări grave asupra sănătății. Lista semnelor

14 Apr 2019   •   09:30
Cea mai răspândită afecțiune pe care lumea nu o ia în seamă dar cu urmări grave asupra sănătății. Lista semnelor

Din păcate, alimentația modernă a dus la generalizarea unei probleme care nu este luată mai deloc în seamă dar care apoi vine cu urmări grave asupra sănătății. Și mă refer aici la deficitul de fier. Fierul este un element foarte important pentru organism. Lipsa lui reprezintă una dintre cele mai importante cauze ale anemiei. Organismul are nevoie de fier pentru a produce hemoglobină, acea parte a globulelor roșii responsabilă cu transportul oxigenului la fiecare celulă. Fără oxigen, apar multe probleme de sănătate dar, în special, dificultăți în cazul operațiilor.

Există două tipuri de fier în dietă: fierul hem, pe care îl luăm din carne roșie, pește și porc, și fierul non-hem, provenit din fructe, verdețuri și anumite cereale. Fierul hem este absorbit mai ușor de către organsim și folosit mai eficient. Necesarul zilnic de fier este de 8-18 mg pentru femei și 8-11 mg pentru bărbați, pentru că femeile mai pierd din fier în perioada ciclului menstrual.

10 semne că ai deficit de fier

– oboseală

– dificultate de concentrare

– dureri musculare

– apatie

– unghii fragile

 

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×