x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet O fetiţă oarbă are nevoie de operaţie în SUA

O fetiţă oarbă are nevoie de operaţie în SUA

de Irina Munteanu    |    10 Mar 2011   •   20:39
O fetiţă oarbă are nevoie de operaţie în SUA

155723-suflete.jpgBianca s-a născut pe 1 septembrie 2010, la numai 33 de săptămâni, într-un spital din Alexandria, Teleor­man. O dată cu ea a venit pe lume şi sora ei geamănă, Corina. Pentru că s-au născut prea devreme, cele două fetiţe au avut probleme de sănătate şi au ajuns la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti. Fetiţele nu vedeau şi au fost operate. Corina s-a făcut bine, dar Bianca a rămas cu diagnosticul de „retinopatie de prematuritate” de gradul 5 la ambii ochi. Asta înseamnă că fetiţa nu vede nimic, nu-şi vede ma­ma, tatăl sau sora geamănă.

Me­dicii au spus că nu e nimic de făcut, dar naşa fetiţei nu a vrut să accepte că Bianca nu va vedea niciodată şi a început să caute soluţii. Pe internet, a aflat de două cazuri similare, unul în Galaţi, altul în Constanţa, şi a luat le­gătura cu familiile, care i-au dat adrese de mail de la spitale din Eu­ropa şi din toată lumea. Ionuţ Puică, cel care i-a ajutat pe părinţii Biancăi să traducă şi să trimită mail-uri la spitale, povesteşte: „Am ataşat toate ana­lizele. În Europa nu ni s-au dat mari şanse. Am aflat că se face ope­raţie cu laser în Turcia, Ucraina şi Belgia, dar am înţeles că acest fel de in­tervenţie nu are rezultate bune. Am tri­mis mail-uri şi în Taiwan şi în SUA. Me­dicii din Taiwan ne-au spus că Bian­ca are la un ochi gradul 4, ceea ce înseamnă un grad mai uşor de or­bi­re”. De la familia din Galaţi au aflat că în Statele Unite se face o altfel de operaţie, care are mai multe şanse de reuşită. „Adică ăsta ar fi primul pas, să nu vă imaginaţi că după operaţie va vedea perfect. Copilul din Galaţi vede acum obiectele aflate la 20 de centimetri de ochi, dacă înainte nu vedea deloc”, spune Ionuţ Puică.

Medicii care au consultat-o pe Bianca au constatat că mai suferă şi de alte afecţiuni, printre care stenoză duodenală, piodermită stafilococică, hi­poxie perinatală, dar acestea pot fi tra­tate în ţară. Pentru retinopatie, Bianca trebuie să facă operaţii la am­bii ochi în Statele Unite, iar costul operaţiilor, la care se adaugă transportul fetiţei şi al părinţilor, se ridică la 30.000 de dolari. Vinerea trecută, în con­turi se adunaseră 13.000 de do­lari, dar familia a decis să plece spre SUA şi să respecte programarea. Bianca a mai avut programare şi pe 22 februarie, dar în acel moment pă­rinţii nu adunaseră destui bani. În Statele Unite, în oraşul Detroit, fami­lia Petrică va fi ajutată de o familie de români, care a ajutat şi băieţelul din G­a­laţi. Părinţii Biancăi locuiesc în co­muna Brânceni, judeţul Teleorman, şi nu au serviciu.

Mirela Petrică, mama Biancăi, spune: „Deşi Biancăi nu i s-au dat şanse de supravieţuire, ea s-a dove­dit a fi o luptătoare. Fetiţa mea are nevoie de 30.000 de dolari pentru a ajunge la operaţie în Detroit. Vă rog din tot sufletul, ajutaţi-o pe Bianca să vadă!”. Cei care vor să doneze o pot face în conturile deschise pe numele Petrică Sorin, la sucursala BRD Alexandriei: RO87BRDE350SV33043173500 (USD), RO87BRD­E350­SV­­33123­68­3500 (lei) şi la sucursala BRD Aca­demiei în Bucureşti: RO06BR­DE410SV05390954100 (euro).

×
Subiecte în articol: pagina de suflete