x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Principalele avantaje ale antrenamentelor efectuate pe biciclete eliptice

Principalele avantaje ale antrenamentelor efectuate pe biciclete eliptice

29 Iul 2021   •   11:01
Principalele avantaje ale antrenamentelor efectuate pe biciclete eliptice

Bicicleta eliptică este în mod obișnuit considerată dificil de utilizat și plictisitoare față de o banda de alergare sau de o bicicleta fitness. Adevărul este insă că antrenamentele pe acest aparat cardio duce la creșterea performanțelor și atingerea obiectivelor fitness într-un timp mai scurt.

      Deoarece oferă un antrenament pe tot corpul, bicicletele eliptice sunt considerate cross-trainers. Pe măsură ce mișcați ghidonul și pedalele, întregul corp este chemat la acțiune. Spatele, brațele, pieptul și picioarele funcționează simultan, oferindu-vă un antrenament complex în acest proces. Deși este posibil să nu fiți familiarizați cu elipticele, acestea oferă diverse avantaje de care puteți profita în timpul unui antrenament.

      În timp ce mulți cred că bicicleta eliptică este utilă doar pentru recuperare, aceasta este doar o parte a întregii imagini. Bicicleta eliptică poate oferi un antrenament care va contribui la antrenamentul fitness fizic, sănătatea cardiovasculară și multe altele. Antrenamentele eliptice sunt foarte eficiente, oferind varietate și provocare utilizând astfel mai multe grupe musculare simultan.

      Pentru a profita de întregul spectru de beneficii pe care le oferă antrenamentul eliptic, încercați să renunțați la ghidon. Acest lucru va ajuta la distribuirea uniformă a rezistenței între partea superioară și cea inferioară a corpului. Când sunteți în mișcare, mușchii picioarelor dvs. vor lucra alături de spate și piept. Pe măsură ce utilizați bicicleta eliptică, inima și plămânii trebuie să lucreze din greu pentru a ține pasul cu intensitatea aleasă. Pentru începători, antrenamentele eliptice pot părea foarte incomode și mai greu de realizat. În timp veți dezvolta rezistența și forța necesară.

      În timpul antrenamentelor picioarele tale sunt întotdeauna poziționate pe pedale, astfel elipticele sunt considerate echipamente fitness „fără impact”. Alergarea poate provoca adesea disconfort articular în special celor care suferă de dureri de genunchi, gleznă sau picior. Pe măsură ce picioarele lovesc pământul, impactul mișcării poate pune stres pe picioare. 

      Acesta este motivul pentru care bicicleta eliptică este un echipament fitness atât de remarcabil. 

 

Doresti promovare in presa online si pe bloguri prin advertoriale seo? Comanda o campanie pe edcora.ro

 

 

 

×
Subiecte în articol: Bicicleta eliptică