x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Top 3 alimente despre care se spune că îngrașă dar nu este așa

Top 3 alimente despre care se spune că îngrașă dar nu este așa

12 Mar 2019   •   15:48
Top 3 alimente despre care se spune că îngrașă dar nu este așa

Există mai multe alimente despre care s-a creat deja impresia generală că îngrașă. Să le spunem mituri, idei deja împământenite în mentalul colectiv dar care sunt cât se poate de neadevărate. Ba chiar, în multe cazuri, aceste alimente chiar te ajută să slăbești.

Problema majoră în alimentație, am spus-o de mai multe ori, nu este mereu ce mănânci și nici neapărat cât mănânci ci CUM mănânci. Momentul din zi când consumi anumite lucruri dar, mai ales, felul în care le mănânci, adică în combinație cu ce alte alimente, contează cel mai tare.

Iată 3 astfel de exemple:

1. Cartofii

Și-au căpătat renume prost din cauza popularității pe care o au cei prăjiți dar și a faptului că sunt combinați aproape de fiecare dată prost, în mai toate bucătăriile.

De fapt, cartofii sunt foarte buni când vrei să slăbești, mai ales cei roșii și noi, dacă îi gătești cum trebuie. Adică fierți sau copți în coajă apoi lăsați să se răcească. Prin acest tratament termic de încălzire/răcire, amidonul se transformă în amidon rezistent care se comportă că o fibră alimentară, adică îmbunătățește digestia și intensifică arderile. Doctor Menci spune că rata metabolismului bazal crește chiar cu 20-30%!

Dacă 100 de grame de cartofi conțin cam 80 de calorii, prin prăjire, însă, aceeași cantitate ajunge cam la 400 de calorii, nu mai vorbim despre grăsimile nesănătoase cu care se încarcă și felul în care acționează acestea asupra organismului.

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×