x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul De marţi, vremea intră într-un nou proces de încălzire. Vezi prognoza pe trei zile.

De marţi, vremea intră într-un nou proces de încălzire. Vezi prognoza pe trei zile.

20 Iun 2011   •   06:28
De marţi, vremea intră într-un nou proces de încălzire. Vezi prognoza pe trei zile.

Luni si marti, maximele se opresc inainte de a ajunge la 30 de grade, dar racorirea vremii este de scurta durata. Vremea intra intr-un nou proces de incalzire, iar pana spre sfarsitul saptamanii, temperatura va creste de la o zi la alta. Vor predomina maximele peste 30 de grade, si inainte de weekend este posibil sa se inregistreze chiar si 34-35 de grade.

VEZI CUM E VREMEA IN TARA PE WEBCAM JURNALUL.RO

Luni, frontul atmosferic care a adus precipitatiile va parasi tara noastra, dar pe arii restranse mai sunt posibile ploi de vara insotite de descarcari electrice in nordul, centrul, in estul tarii, dar si la munte. Izolat cantitatile de apa vor mai depasi 10-15 l/mp. Vantul va sufla in general moderat, iar temperaturile scad in toata tara cu aproximativ 6-7 grade. La amiaza maximele vor fi cuprinse, in general, intre 22 si 28 de grade.

Dupa ploile de noaptea trecuta, luni vremea se indreapta si in Capitala. Trecator mai sunt conditii de ploaie, dar la amiaza va fi placut: sunt prognozate 26 de grade. Presiunea atmosferica creste de la 751 mm coloana de mercur.

Vremea se va racori astazi la munte. Cerul se innoreaza in timpul zilei cand, pe arii restranse, vor fi averse si descarcari electrice. Dar intensitatea fenomenelor de instabilitate va fi mult mai redusa decat in cursul noptii. Izolat cantitatile de apa vor mai putea depasi 10 ... 15 l/mp. Vantul va sufla in general moderat.

Si la mare e mai racoare luni si vremea e usor instabila. Cerul temporar noros pe timpul zilei, se va limpezi de nori abia la noapte. Pana la amiaza temporar vor fi averse de ploaie insotite de descarcari electrice, iar vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare pe timpul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 26 de grade, iar apa marii va avea intre 22 si 23 de grade.

Dupa ploile din cursul noptii, luni vremea este frumoasa in Banat si in Crisana, dar usor instabila in Maramures si in Transilvania, unde norii mai aduc ploi si descarcari electrice pe arii restranse. In urma ploilor si astazi cantitatile de apa vor mai depasi 15-20 l/mp, izolat 40 l/mp, mai ales in Transilvania. La amiaza sunt temperaturi agreabile: 26 de grade in Timisoara, 25 la Arad, 24 la Oradea, dar si la Sibiu, 22 la Cluj si Brasov.

In sud norii mai treneaza in estul Munteniei, unde pe arii restranse ploua si astazi. Regimul termic mai coborat decat ieri cu 6-7 grade va fi caracterizat de maxime pana la cel mult 28 de grade in Drobeta, Craiova, Alexandria, 27 la Rm Valcea si Giurgiu si 25-26 de grade in partea de est a Munteniei. In Dobrogea ziua incepe cu nori, averse si descarcari electrice, dar pe parcursul zilei vremea se indreapta. Maximele se opresc la 26 de grade in Tulcea si Cernavoda si 24 la Constanta.

In Moldova cerul va fi temporar noros si pe arii restranse mai cad ploi torentiale insotite de descarcari electrice. Cantitatile de apa trec de 40 l/mp in special la munte. Vantul va sufla moderat, ca dealtfel in toate regiunile tarii, odata cu patrunderea masei de aer mai rece. Amiaza vine cu cateva grade in minus fata de ieri: 22-24 de grade in partea de nord a regiunii si 26 la Focsani si Galati, in sud.

De marti, vremea intra intr-un nou proces de incalzire si ploile pierd teren. Doar la munte mai sunt posibile unele innorari si izolat averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperaturile maxime castiga 2-3 grade fata de prima zi a saptamanii si asteptam 22-25 de grade in nordul Moldovei, in depresiuni si pe litoral si peste 25 de grade in rest, pana la 29 de grade in Lunca Dunarii.

In Capitala, meteorologii anunta marti vreme frumoasa, cu 28 de grade la amiaza.

Miercuri vremea continua sa se incalzeasca usor. Cerul va fi variabil, mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime sunt unele de vara in toata tara: vor fi cuprinse intre 27 de grade la Suceava, Brasov si Miercurea Ciuc si peste 30 de grade in Campia de Vest si in Campia Romana, pana la 33 de grade in Timisoara.

Se incalzeste semnificativ miercuri si in Bucuresti: maxima trece de 30 de grade. Este deja prea cald pentru data din calendar si incalzirea va continua. Va fi soare toata ziua si nici vantul nu ne va racori.

×