x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Pentru ce este folosită telematica vehiculului?

Pentru ce este folosită telematica vehiculului?

24 Noi 2021   •   16:41
Pentru ce este folosită telematica vehiculului?

Flotele de camioane, mașinile de serviciu ale companiilor și fabricilor sau chiar mașinile personale ale utilizatorilor care își fac griji cu privire la anumite aspecte, toate acestea pot fi rezolvate prin ceea ce sistemele telematice îi oferă tehnologiei.

Telematica și sistemele telematice sunt cele care oferă transparență, care oferă posibilitatea de a vedea în timp real care sunt operațiunile posibile pentru a putea îmbunătăți controlul sau siguranța asupra unui proces sau procedeu, respectiv ce poate fi îmbunătățit în managementul flotei. Telematica vehiculului are numeroase utilizări, câteva informații în acest sens fiind oferite mai jos. 

Telematica utilizată pentru managementul flotei 

Conceptul de telematică este unul esențial în ceea ce privește posibilitățile de exprimare a flotei în prezent. De regulă, telematica este cea care îi ajută pe managerii de flote să obțină diverse informații importante sau chiar avantaje. De exemplu, sistemul telematic este cel care oferă răspunsuri la întrebări referitoare la reducerea consumului de combustibil, la viteza cu care se deplasează șoferii vehiculelor, la alegerea pe care ar trebui să o facă o companie în ceea ce privește flota de vehicule – este nevoie să se treacă la vehiculele electrice pentru o profitabilitate crescută a companiei sau mai degrabă nu?

Telematica utilizată pentru un consum redus de combustibil 

De fapt, scopul telematicii pare a fi unul propus: acela de a oferi mari avantaje utilizatorilor de vehicule, dar mai ales celor care dețin afaceri în domeniul producției și serviciilor. În acest sens, sistemele telematice precum trackingfox.com pot fi utilizate și pentru reducerea consumului de combustibil, fiind astfel îndeplinită nevoia de a consuma mai puțin într-o lume în care resursele naturale se consumă văzând cu ochii. 

Telematica utilizată pentru o siguranță crescută 

Sistemele telematice au efecte benefice și asupra siguranței mașinii, respectiv șoferului. Acestea pot declanșa alarme atunci când sunt presetate în anumite condiții, una dintre acestea fiind părăsirea zonei sigure de către șofer. De asemenea, telematica îți poate salva vehiculul de la furt sau poate ajuta la recuperarea rapidă a acestuia în cazul în care a fost deja furat. Poate fi vorba, de asemenea, despre condus cu o viteză excesivă, ceea ce poate pune în pericol atât viața șoferului, cât și buna funcționare a vehiculului sau poate fi vorba despre sugestii de îmbunătățire a stilului de condus pornind de la observațiile sistemului cu privire la acest aspect. Algoritmii acestor sisteme pot avertiza, de asemenea, cu privire la stilul de a conduce, ceea ce este util pentru obținerea unui feedback care poate rezolva multe lucruri cu timpul. 

Telematica utilizată pentru eficiență crescută și creșterea productivității 

Prin faptul că oferă date numeroase despre distanțele parcurse, despre timpul de deplasare, despre timpul petrecut în anumite locuri, despre rutele parcurse zilnic cu mașina de serviciu sau despre orice alte date de acest fel, sistemele telematice sunt extrem de importante pentru creșterea productivității, respectiv despre o eficiență mai mare în activitatea desfășurată. În acest fel, pot fi corectate și îmbunătățite diverse costuri, pot fi modificate în mod favorabil programele de lucru sau pot fi alocate resurse suplimentare, toate acestea de la simpla colectare a unor date despre modul și timpul de deplasare a unui vehicul.

×