x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Consumatorii revin la cumpărăturile din magazine fizice. Produsul cel mai cautat pentru achizițiile online

Consumatorii revin la cumpărăturile din magazine fizice. Produsul cel mai cautat pentru achizițiile online

06 Dec 2021   •   12:10
Consumatorii revin la cumpărăturile din magazine fizice. Produsul cel mai cautat pentru achizițiile online

Consumatorii revin tot mai mult la cumpărături din magazine fizice. Astfel, 47% merg zilnic sau săptămânal să achiziționeze diverse produse, arată un studiu PwC.

"Trendul se va menţine, aproape trei sferturi (72%) dintre respondenţi arătând că 'probabil' vor vizita un centru comercial în următoarele 6 luni", arată cercetarea. 

În același timp, 61% dintre respondenţi sunt optimişti cu privire la viitor, revin la cumpărături în magazinele fizice şi vor să crească cheltuielile în următoarele 6 luni, arată sondajul Global Consumer Insights Pulse Survey 2021, realizat de PwC.

Totodată, 76% dintre respondenți sunt vaccinați complet sau parţial.

Mai mult, 41% din consumatori vor să cheltuiască mai mulți bani pe produse alimentare în următoarea jumătate de an, 33% pentru îmbrăcăminte, 31% pentru călătorii şi 30% pentru sănătate şi frumuseţe.
Aproape 70% dintre participanții la studiu caută cea mai bună ofertă  când achiziționează un produs, indiferent de tipul magazinului, fizic sau online, şi peste 50% spun că un serviciu eficient de livrare sau colectare este important.

La achiziţiile online, domină smartphone-urile: peste 40% spun că fac cumpărături zilnic sau săptămânal prin smartphone, comparativ cu 39% în urmă cu 6 luni şi 12% în urmă cu 5 ani.

66% dintre persoanele vaccinate sunt optimiste cu privire la viitor, 43% dintre nevaccinaţi iar  18% sunt pesimiști. 

68% dintre angajații care lucrează de acasă sau în sistem hibrid sunt mai optimiste și 58% dintre cei care lucrează de la birou.

52% dintre respondenţi sunt preocupați de mediu.
 

×
Subiecte în articol: cumparaturi