x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie FRAUDĂ de proporții. Carrefour retrage de pe piață peste 12 tone de portocale

FRAUDĂ de proporții. Carrefour retrage de pe piață peste 12 tone de portocale

07 Ian 2022   •   09:26
FRAUDĂ de proporții. Carrefour retrage de pe piață peste 12 tone de portocale

Carrefour România retrage de la vânzare peste 12 tone de portocale cu reziduuri de pesticide peste limita admisă. Acestea au fost distribuite de firma Andros Stil SRL, care a etichetat greșit țara de origine. Astfel, a fost menționată Grecia, în pofida faptului că produsul provine din Egipt.

În acest caz ANSVSA suspectează fraudă, motiv pentru care a fost demarată o anchetă. 

Întregul lot conținea 20 de tone de portocale, dintre care 12,4 tone au fost vândute unui depozit din Capitală iar 7,6 tone în Dâmbovița și IIfov. Cele 12,4 tone au fost achiziționate de retailerul Carrefour. Personalul de la depozit afirmă că este vorba despre o eroare umană, la sortare fiind etichetate în cutii de Grecia deși la import scria Egipt. 

Portocalele au fost puse la vânzare între 23 decembrie 2021 - 5 ianuarie 2022. Comerciantul le retrage acum din supermarketuri și solicită cumpărătorilor să le returneze, primind banii înapoi. 

Pe site-ul Autorităţii a fost postată o atenţionare de rechemare produse neconforme primită din partea Carrefour România.

"Vă informăm că urmare a notificării primite din partea furnizorului Andros Stil SRL, Carrefour RomâniaSA a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienţi a articolului menţionat mai jos. Motivul rechemării: depăşire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (Lambda-Cyhalothrin, Chlorpirifos).

Se recomandă persoanelor care deţin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 23.12.2021- 05.01.2022 să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Ne cerem scuze pentru inconvenienţele create! Pentru informaţii suplimentare, puteţi contacta Carrefour România S.A.: clienti@carrefour.com", menționează un comunicat de pe site-ul ANSVSA.
Detaliile produsului sunt: Portocale Calibru 4-5, Origine: Egipt, EAN: 2908513000000, Lot: 63585. Portocalele au fost vândute în perioada: 23.12.2021 - 05.01.2022. 

 

×
Subiecte în articol: frauda Carrefour portocale