x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie (P) La Stylehoreca.ro avem cele mai noi produse din HORECA

(P) La Stylehoreca.ro avem cele mai noi produse din HORECA

26 Oct 2021   •   17:27
(P) La Stylehoreca.ro avem cele mai noi produse din HORECA

Vara aceasta ne-am bucurat de puţin mai multă libertate şi ne-am putut întâlni cu prietenii în oraş la o cafea ori la o masă cu mâncăruri alese şi foarte delicioase. În materialul de astăzi nu vom discuta despre modul în care pandemia de Coronavirus afectează din nou industria HORECA şi chiar viaţa fiecăruia dintre noi, ci despre modul în care companiile din această industrie ar trebui să îşi aleagă produsele cu care îşi întâmpină oaspeţii.

Bineînţeles că alegerea ţine cont şi de preferinţele proprii, însă atunci când discutăm despre toate accesoriile de servire a mesei pe care le regăsim într-un restaurant selecţia trebuie studiată puţin mai mult. De ce? Pentru că toate aceste echipamente contribuie la obţinerea unei imagini impecabile a spaţiului de servire a mesei, iar calitatea lor poate influenţa foarte mult opinia clienţilor care îi trec pragul.

Dacă şi tu deţii un restaurant sau pur şi simplu îţi doreşti să alegi vesela pentru propria locuinţă astfel încât să reziste miilor şi miilor de utilizări, te invităm să citeşti în continuare şi să descoperi sfaturile celor de la Stylehoreca.ro care pot afirma... şi cităm: avem cele mai noi produse din HORECA.

Primul aspect pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când alegi paharele, bolurile, farfuriile, cănile, tacâmurile şi alte accesorii care sunt nelipsite în momentul în care masa este servită este calitatea. Chiar dacă atunci când păşim într-un spaţiu nou atenţia ne este captată pentru un timp scurt de obiectele voluminoase şi colorate, după o perioadă începem să analizăm detaliile. Iar atunci când mergem la un restaurant mulţi dintre noi sunt atenţi şi la calitatea veselei, la modul în care aceasta se simte în mâinile noastre. Prin urmare, atunci când alegi veselă şi accesoriile pentru masa trebuie să te asiguri că ele sunt de o calitate superioară şi că vor rezista utilizare după utilizare.

Şi de aici trecem la cel de-al doilea aspect pe care trebuie să îl ai în vedere, şi anume: rezistenţă. Atunci când vorbim de vesela unui restaurant, vorbim despre echipamente care sunt supuse uzurii şi unor condiţii de lucru extreme. Prin urmare, ar trebui să te orientezi către produse moderne care să reziste atât utilizării repetate, cât şi curăţării agresive.

Un alt aspect deloc de ignorat este design-ul. Fie că ne referim la vesela pe care o achiziţionăm pentru bucătăria proprie, fie că ne referim la vesela pe care o cumpărăm pentru bucătăria unui restaurant, ambele trebuie să arate impecabil, să fie plăcute din punct de vedere vizual, să fie strălucitoare şi mai ales uşor de utilizat. La ce ne referim când spunem că trebuie să fie uşor de utilizat? Ei bine, imaginează-ţi un set de tacâmuri ne mai întâlnite din punct de vedere al designului, dar greu ... dacă nu chiar imposibil de utilizat.

De asemenea, este important să ai in vedere şi modul în care toate accesoriile acestea se combină între ele. Aşezate pe o singură masă, atât paharele, farfuriile, tacâmurile ori solniţele trebuie să creeze o atmosferă plăcută şi să formeze un întreg armonios.

Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este materialul din care vesela este confecţionată. Dacă ne referim la farfurii poţi avea în vedere mai multe opţiuni, precum: ceramică, porţelan, sticlă, opal, bambus şi aşa mai departe. Bineînţeles că fiecare material vine cu o serie de avantaje sau dezavantaje... pe care trebuie să le ai în vedere.

Un alt aspect care nu trebuie deloc ignorat este specificul restaurantului. Spre exemplu dacă vorbim despre un restaurant cu specific românesc, vom alege farfurii tradiţionale româneşti.

Să nu uităm şi de culoare. Culoarea este un aspect pe care foarte mulţi dintre noi îl ignoră atunci când aleg vesela pentru bucătăria personală sau cea a restaurantului pe care îl conduc. Deşi cele mai des întâlnite culori sunt alb, crem şi negru, nu ezită să optezi şi pentru culori ceva mai îndrăzneţe, precum: albastru, roşu, roz şi de ce nu o combinaţie de mai multe culori.

Iată mai pe scurt care sunt cele mai importante puncte pe care trebuie să le bifezi atunci când doreşti să cumperi vesela şi tacâmurile pentru restaurantul tău:

  • Alege produse de calitate superioară;
  • Alege produse rezistente la uzură, impact şi zgârieturi;
  • Alege produse ce pot fi personalizate;
  • Alege produse ce pot fi uşor de depozitat şi manevrat;
  • Alege produse care să reziste la temperaturi ridicate;
  • Alege produse care să se potrivească cu amenajarea şi specificul restaurantului;
  • Alege produse cu un design deosebit.

Toate aceste aspecte le poţi avea în vedere şi atunci când alegi veselă şi pentru propria bucătărie. Însă trebuie să ştii că există diferenţe între vesela destinată uzului casnic şi cea care se adresează în special domeniului HORECA. Diferenţele se pot observa atât în preţul, cât şi în calitatea lor. Căci vesela creată pentru a fi folosită în restaurante şi cafenele este mult mai rezistentă în fără uzurii constante, este mai greu de spart şi mai durabilă. Însă toate aceste avantaje le vom regăsi în preţul mai piperat.

Vesela are un rol vital în orice bucătărie, fie că ne referim la bucătăria personală sau bucătăria unui restaurant de 5 stele. Bineînţeles, că alegerea ei se va face în primul rând în funcţie de buget şi preferinţe. Însă dacă îţi doreşti o veselă care să reziste utilizare după utilizare, ar trebui să te orientezi către produse premium.

 

 

×