x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investiţii: Şampania a bătut giganţii tech şi bitcoin în 2021

Investiţii: Şampania a bătut giganţii tech şi bitcoin în 2021

28 Dec 2021   •   18:30
Investiţii: Şampania a bătut giganţii tech şi bitcoin în 2021

Cei care au investit în şampanie vintage în acest an au motive de a sărbători: cele mai râvnite sticle au performat peste toate activele importante de pe piaţa financiară, de la Big Tech la bitcoin, în 2021, scrie Reuters.

Platformele online pe care se realizează tranzacţii cu băuturi vintage au înregistrat un nivel record de activitate în acest an. Pe platforma LiveTrade, şampania a reprezentat 15 din cele mai puternice 20 de creşteri de preţuri din 2021.

Cea mai mare creştere a fost consemnată de şampania din 2002 a Salon le Mesnil, aceasta atingând 80% atât pe platforma LiveTrade, cât şi pe Liv-ex.

Creşterea o depăşeşte pe cea a bitcoin, de 75%, şi este de aproape cinci ori mai mare decât avansul de 18% realizat de indicatorul NYSE FANG+ al acţiunilor Facebook, Amazon, Netflix, Google, Tesla şi Microsoft.

Potrivit lui Matthew O’Connell, CEO al platformei LiveTrade, boom-ul tranzacţiilor cu vinuri fine din acest an a fost determinat de mai mulţi factori, “de la dobânzile reduse şi nivelurile ridicate de economii acumulate de cei bogaţi în numeroasele perioade de lockdown la nivel mondial, la un focus în creştere pus pe active tangibile în faţa intensificării presiunilor inflaţioniste”.

(sursa: Mediafax)

×