x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Bijuterii, parfumuri și dragoste

Bijuterii, parfumuri și dragoste

de Maria Coman    |    24 Noi 2021   •   08:00
Bijuterii, parfumuri și dragoste

Iernile Sufletului este cartea despre care s-a vorbit mult în ultima lună. 

Uneori este de ajuns un derapaj de la cursul obișnuit al vieții ca să ai un sentiment de dislocare și singurătate: o boală neașteptată, pierderea cuiva drag, o despărțire, probleme la job. Când soțul său s-a îmbolnăvit, iar ea a fost nevoită să renunțe la o slujbă foarte solicitantă, Katherine May s-a trezit aruncată într-un ocean de incertitudine și izolare. Cartea aceasta e mărturia felului în care a reușit să depășească momentele grele și a învățat să le privească mai degrabă ca pe niște șanse de a se dezvolta. Transformările incredibile prin care natura trece în timpul iernii pentru a supraviețui frigului i-au slujit autoarei drept surse de inspirație, dându-i puterea de a continua.

Folosind exemple din literatură, mitologie sau lumea naturală, Iernile sufletului adună o serie de lecții inspiratoare despre puterea eliberatoare a odihnei și a retragerii.

Katherine May ne invită la acceptarea tristeții prin retragerea din lumea agitată, la descoperirea bucuriei care există în frumusețea trecătoare a iernii, la  înțelegerea vieții ca un fenomen ciclic, nu ca o linie continuă. Iar minunatul ei memoir, care a cucerit cititorii din întreaga lume, ne învață să îmbrățișăm, pur și simplu, iernile din viețile noastre.

O altă poveste de pus sub brad ar putea fi Anul viitor pe vremea asta.  Viețile lor au început în același moment, dar au continuat cum nu se poate mai diferit. Iar acum, după aproape treizeci de ani de întâlniri ratate, sunt pe cale să se intersecteze din nou.

Minnie Cooper și Quinn Hamilton s-au născut în același spital, de revelion, dar Quinn a primit premiul cel mare pentru „cel dintâi născut“ în Londra, în anul 1990. Cu un asemenea ghinion, nici nu e de mirare că fiecare aniversare a lui Minnie s-a dovedit un mic dezastru.

Când se reîntâlnește cu Quinn peste ani de zile, la o petrecere de Anul Nou, descoperă că el a devenit un om de afaceri șarmant și plin de succes, în timp ce ea e pe cale să-și piardă compania și casa. Dacă sunt atât de diferiți, de ce fiecare întâlnire întâmplătoare îi tulbură și îi face să-și dorească mai mult?

 

Mademoiselle Coco și parfumul iubirii. Am putea crede că e o altă poveste despre Coco Chanel. Și este, dar Coco Chanel e o femeie care a schimbat lumea modei, așa că probabil nu vor fi niciodată prea multe povești.  În 1919, Coco Chanel reprezenta deja întruchiparea eleganței pentru orice femeie modernă. Uitați erau anii de sărăcie, când fusese doar Gabrielle, orfana abandonată la mănăstire de maici, apoi fata sărmană căreia i-a fost interzisă căsătoria cu aristocratul de care se îndrăgostise. După pierderea brutală și tragică a iubirii vieții sale, Coco trece printr-o teribilă criză existențială. Nici prietenii, nici munca nu o pot scoate din tristețea sa profundă. Asta până când, în timpul unei călătorii la Veneția, este fermecată de o mireasmă aparte, pe care vrea să o transforme în cel mai îmbătător parfum al iubirii.

Deși Coco nu știe nimic despre arta marilor parfumieri, se va dedica trup și suflet acestei aventuri temerare, pentru a crea un produs unic, un omagiu etern adus bărbatului pe care l-a pierdut. Așa începe povestea celui mai cunoscut și mai îndrăgit parfum din lume: Chanel No 5.

Familia Cartier Când se pronunță numele Cartier, gândurile zboară, firește, la bijuterii, ceasuri și alte obiecte de lux. Dar puțini sunt cei care vorbesc despre oamenii din spatele acestor creații, despre viața lor, greutățile prin care au trecut, despre iubirile și prieteniile lor. Și nici despre imaginația sau eforturile lor. Familia Cartier deschide această fereastră spre o lume magică și umană, în același timp, iar povestea este spusă chiar de un membru al familiei - Francesca Cartier Brickell. Autoarea pictează cu dragoste și grijă un portret al fiecăruia dintre cei care au avut un rol imens în fondarea, dezvoltarea și evoluția unei Case, unde toți – angajați și patroni – se simțeau ca într-o mare familie. Practic, această carte este o nouă bijuterie Cartier!

O carte despre tensiuni rasiale, Rivala vorbește despre fundalul rivalităţii dintre două tinere care fac, fiecare în felul ei, istorie. La douăzeci şi şase de ani, asistenta de redacţie Nella Rogers este singura angajată de culoare a companiei Wagner Books. Totul se schimbă atunci când intră în scenă Hazel, care, printr-o serie de împrejurări, devine rivala de temut a celei cu care are cele mai multe în comun. Situaţia se tensionează pe măsură ce Nella începe să primească bilete de amenințare. Identitatea agresorului rămâne necunoscută, iar tânăra începe să trăiască în nesiguranţă, afectându-i stabilitatea emoţională şi forţând-o să se întrebe cine este în spatele acestor ameninţări fără de sfârşit. Un thriller isteţ şi dinamic, pe care îl va înţelege oricine s-a simţit vreodată manipulat, ameninţat sau trecut cu vederea la locul de muncă. Rivala vă va ţine cu sufletul la gură până la ultima pagină!

×