x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Stagiunea de marți seara. De la Viena, la București. Nicon Mladin

Stagiunea de marți seara. De la Viena, la București. Nicon Mladin

de Magdalena Popa Buluc    |    07 Oct 2021   •   20:56
Stagiunea de marți seara. De la Viena, la București. Nicon Mladin

De 13 ani, fiecare Stagiune de marți seara oferă ocazia unor întâlniri cu tineri muzicieni români care studiază sau care trăiesc în străinătate. Urmărim nu numai să-i facem cunoscuți în țară ci să și reîmprospătăm dorința publicului de a asculta capodopere ale muzicii de cameră în interpretări inedite.

 

De obicei, invitații Stagiunii de marți seara revin pe scena Sălii mici a Ateneului Român pe tot parcursul anilor de studiu. Publicul le poate urmări astfel evoluția, drumul pe care ei îl parcurg până la statutul de muzician împlinit.

 

Nicon Mladin revine pentru a doua oară în proiectul nostru. Astăzi, tânărul pianist român studiază la Universitatea de Muzică și Arte din Viena cu prof. Jasminka Stancul. A urmat și cursurile profesorului Mario Coppola la Conservatorul Bonporti din Trento/Italia. A fost aplaudat până acum în concerte și recitaluri, în Austria, Cehia, Germania și Franța. Valoarea sa a fost confirmată de câteva premii naționale și internaționale obținute în țară și străinătate. Anul acesta, pianistul român Nicon Mladin a fost distins cu premiul la II în Vienna International Music Competition

 

Stagiunea de marți (Sala mică)

Marți 12 octombrie, ora 19, Ateneul Român, Sala mică

Recital de pian

NICON MLADIN

Program

Leos Janacek - Sonata pentru pian "1.X.1905"

Maurice Ravel - Miroirs

Ludwig van Beethoven - Sonata în fa minor, op. 57, "Appassionata"

 

 

×