x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Stagiunea Digitală de Teatru Politic 2021 — șase zile de spectacole gratuite online

Stagiunea Digitală de Teatru Politic 2021 — șase zile de spectacole gratuite online

de Magdalena Popa Buluc    |    05 Noi 2021   •   07:26
Stagiunea Digitală de Teatru Politic 2021 — șase zile de spectacole gratuite online

Stagiunea Digitală de Teatru Politic 2021 vă propune șase zile de spectacole de teatru politic non-stop! În perioada 6-11 noiembrie vor rula două spectacole din portofoliul Stagiunii de Teatru Politic, după un program stabilit. Capete înfierbântate 2020 va putea fi vizionat în intervalul 6 noiembrie (ora 19.00) - 8 noiembrie (ora 19.00), pe canalul de YouTube al Stagiunii de Teatru Politic. Spectacolul Matern va fi disponibil, de asemenea, în versiunea digitală, între 9 noiembrie (ora 19.00) și 11 noiembrie (ora 19.00).

Capete înfierbântate 2020

Spectacolul analizează sistemul medical din România, demantelarea serviciilor publice și consecințele aplicării logicii profitului în domeniul sănătății, în contextul actualei crize sanitare provocate de pandemia Covid-19. Este un spectacol despre consecințele dureroase ale unor politici publice care privilegiază, inclusiv în domeniul sănătății, profitul și logica eficientizării cu orice preț în defavoarea interesului public și medicinei sociale.

Echipa spectacolului — Text: Mihaela Michailov & David Schwartz; Cu: Alexandru Potocean, Oana Rusu, Teodora Retegan, Maria Sgârcitu; Scenografia: Irina Gâdiuță; Muzica: Teodora Retegan & Maria Sgârcitu; Mișcarea scenică: Mihai Mihalcea; Colaboratoare documentare: Dora Constantinovici; Regia: David Schwartz; Ilustrații: Cătălin Rulea; Fotografii: Raluca Țurcănașu.

 

Matern


 

Matern este un spectacol de explorare cu mijloace performative a transformărilor la care este supus corpul și psihicul persoanelor care devin mame. Maternitatea este considerată o etapă dezirabilă în viața femeilor, ceea ce face ca aspectele mai dificile cu care se confruntă multe dintre acestea, pe durata maternității, să rămână un tabu în societate, cu un potențial impact negativ asupra imaginii de sine sau bunăstării emoționale și psihologice

Echipa spectacolului — Concept şi scenariu: Alice Monica Marinescu; Cu: Oana Rusu şi Alice Monica Marinescu; Mişcare scenică: Carmen Coțofană; Scenografie: Irina Gâdiuță; Muzica și versurile: Maria Sgârcitu şi Teodora Retegan; Grafică: Lucia Mărneanu; Ilustrații: Cătălin Rulea; Fotografii: Raluca Țurcănașu.

Stagiunea de Teatru Politic 2021-2022 a început în septembrie la Centrul de Teatru Educațional Replika din București și a continuat la Centrul Național al Dansului din București, la finalul lunii octombrie, cu premiera spectacolului Rafina, în regia Irinei Gâdiuță.

 

Capete înfierbântate 2020 – accesați linkul pentru vizionare: https://youtu.be/oD1lfNDZdzU

Matern – accesați linkul pentru vizionare: https://youtu.be/nYbJbp3ux-M

 

Fotografii de Raluca Țurcănașu.

 

×