x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Texte inedite, la un click distanță, pe site-ul Teatrului Nottara

Texte inedite, la un click distanță, pe site-ul Teatrului Nottara

de Magdalena Popa Buluc    |    11 Noi 2021   •   11:25
Texte inedite, la un click distanță, pe site-ul Teatrului Nottara

O preocupare constantă a Teatrului Nottara, în ultimul deceniu, a fost să descopere și să ofere atât publicului larg, cât și specialiștilor, acces la unele dintre cele mai valoroase texte scrise de dramaturgi contemporani din toată lumea. În acest context, proiectul Spectacolul începe cu o lectură, în cadrul căruia au fost traduse și transformate în spectacole-lectură texte aparținând unor zone și unor personalități artistice diverse, a însemnat o deschidere necesară către tipuri de scriitură și către universuri mai puțin cunoscute în România. O călătorie dintr-o parte în alta a lumii, Teatrul Nottara vă oferă acum o bibliotecă virtuală unde puteți citi povești care ar putea fi adunate sub același slogan: Dramaturgia contemporană este „oglinda lumii”.

 

Proiectul inițiat de Teatrul Nottara a debutat, în anul 2013, cu ediția dedicată dramaturgiei contemporane cehe. Au urmat: dramaturgia românească, mexicană, maghiară, rusă, poloneză, italiană, greacă și o ediție mixtă.

 

Piesele de teatru adunate în cele nouă ediții ale proiectului Spectacolul începe cu o lectură sunt, acum, la un click distanță, pe site-ul Teatrului Nottara. Promovarea și cunoașterea acestora este cu atât mai importantă, cu cât ele au fost prezentate, la vremea respectivă, în premieră pentru România. Textele sunt însoțite de distribuțiile spectacolelor-lectură și de fotografii.

 

×