x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale HG pentru crimă

HG pentru crimă

de Adrian Cercelescu    |    26 Oct 2021   •   07:05
HG pentru crimă

România a fost, pentru o zi, cel mai periculos loc din lume: în baza noului HG de luptă cu molima, s-a dat imunitate la Codul Penal pentru 70% din populație. 

Sfatul înțelepților lui Iohannis, invocat miercuri și convocat joi, a reușit vineri să anunțe niște măsuri care au speriat sâmbătă 100.000 de oameni cărora le e mai dragă libertatea decât carantina de noapte. A fost o duminică ratată pentru cei care au încercat să înțeleagă cum va arăta luni o lume guvernată prin noile reguli.  

Cică nici oamenii de meserie nu au priceput ce au vrut ăștia să legifereze și de aici ni s-a tras și norocul. 

Să zicem că ieri, pe la 3 dimineața, sărea un nevaccinat să te gâtuie pe stradă. Conform HG, care interzice accesul nevaccinaților în instituțiile publice, el nu putea fi dus nici la Poliție, nici la arest, nici la pușcărie. Tot ce-i puteau face era să-l amendeze pentru că a ieșit din casă între 22 și 5 dimineața. Iar ăla oricum nu putea s-o plătească, pentru că legea nu-i dădea voie să intre la poștă. 

Dacă te gâtuia la 5 jumate, nici n-aveau ce să-i reproșeze. Dar nu s-a prins nimeni.

Prin comparație, deci, haosul de ieri de pe la ghișee a fost un succes. Oricum, cică au reparat HG-ul. Acum, nevaccinații au voie să-și cumpere chiar și pantofi, dar numai dacă demonstrează că vor să-i mănânce.

×