x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ana-Maria Popescu ar putea intra în echipa Comitetului Olimpic și Sportiv Român

Ana-Maria Popescu ar putea intra în echipa Comitetului Olimpic și Sportiv Român

09 Dec 2021   •   19:30
Ana-Maria Popescu ar putea intra în echipa Comitetului Olimpic și Sportiv Român

Fosta mare spadasină Ana-Maria Popescu ar putea intra în echipa Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Propunerea i-a fost făcută de conducerea COSR în cadrul unei ceremonii.

Șefii Comitetului Olimpic și Sportiv Român i-au propus fostei mare scrimere să li se alăture. Propunerea a fost făcută joi, în timpul unei ceremonii în cadrul căreia au fost premiați cei mai buni scrimeri români din 2021.

„Un capitol din cartea ta se închide dar noi credem că povestea trebuie să continue. Te așteptăm alături de noi în ECHIPA TEAM ROMANIA, de partea cealaltă, să ajutăm sportivii să obțină performanțe” a lansat propunerea Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Alături de Ana-Maria Popescu, vicecampioană olimpică în 2021, au fost premiați sabrerul Iulian Teodosiu - locul 15 la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, Marco Șovar - campion mondial la sabie cadeți, echipa de sabie junioare - medalie de bronz la Campioantul Mondial, echipa de floretă junioare - medalie de bronz la echipe, dar și antrenorii sportivilor.

Spadasina Ana-Maria Popescu şi-a anunţat marţi retragerea din activitatea competiţională. „Cu siguranţă în sală voi reveni, dar niciodată nu voi mai îmbrăca acest costum într-o competiţie oficială şi e greu”, a spus sportiva.

Conform COSR, Ana-Maria Brânză Popescu a fost la 5 ediţii de Jocuri Olimpice, are 3 medalii olimpice în palmares, 6 mondiale şi 11 europene, cu 9 medalii de aur în total, plus 37 de Cupe Mondiale câştigate.

Ana-Maria Popescu a fost desemnată cea mai bună spadasină a lumii în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020, 2020-2021.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ana-maria popescu