x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Coreea de Nord nu va participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing

Coreea de Nord nu va participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing

07 Ian 2022   •   12:00
Coreea de Nord nu va participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing

Coreea de Nord a găsit două motive solide pentru a nu participa la Olimpiada de iarnă, nord-coreenii blamând forţele străine ostile şi pandemia. Comitetul Olimpic Internaţional a suspendat Coreea de Nord până la sfârşitul anului 2022.

Într-o scrisoare deschisă către China, nord-coreenii au blamat forţele străine ostile şi riscurile legate de COVID-19 pentru a nu participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing.

Cu toate acestea, sportivii Coreei de Nord nu ar fi fost eligibili deoarece Comitetul Olimpic Internaţional i-a suspendat până la sfârşitul anului 2022, pentru că nu s-au prezentat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din motive ce ţin de pandemie.

Scrisoarea critică Statele Unite, care sunt acuzate că încearcă să împiedice succesul jocurilor organizate de China, relatează Reuters.

„SUA şi forţele sale vasale devin din ce în ce mai nedisimulate în mişcările lor împotriva Chinei. Încă de la început şi-au propus să împiedice deschiderea cu succes a Jocurilor Olimpice. Este un afront la adresa spiritului Cartei Olimpice şi un act prin care se încearcă deteriorarea imaginii pe plan internaţional a Chinei”, au precizat oficialii din Coreea de Nord.

 

 

(sursa: Mediafax)

×