x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare a ajuns în țară din Africa de Sud. Ce se va întâmpla cu membrii lotului

Echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare a ajuns în țară din Africa de Sud. Ce se va întâmpla cu membrii lotului

01 Dec 2021   •   09:29
Echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare a ajuns în țară din Africa de Sud. Ce se va întâmpla cu membrii lotului

Echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare și celelalte persoane aflate în Africa de Sud  au ajuns în țară, noaptea trecută, cu o cursă specială TAROM. Cele 29 de persoane au intrat în carantină, potrivit subprefectului de Maramureş, Rudolf Stauder.

"Guvernul României a organizat repatrierea cetăţenilor români din Africa de Sud, printre care şi jucătorii şi staff-ul tehnic al echipei campioane de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare. Cele 29 de persoane au aterizat în această seară cu o cursă TAROM pe Aeroportul Internaţional Maramureş. Ei au fost testaţi şi s-au recoltat probe RT-PCR în Africa de Sud, Kenya, dar şi la sosirea pe aeroport de către personal medical din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş.

Nicio persoană nu are probleme medicale, iar autorităţile judeţene s-au implicat în preluarea şi procesarea datelor, asigurarea condiţiilor de carantinare instituţională. Echipa de rugby a fost transportată de la aeroport cu microbuze ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) 'Gheorghe Pop de Băseşti', însoţite de echipaje ale poliţiei şi jandarmeriei, la locaţia de carantinare" a anunțat acesta.

Testele PCR vor fi repetate după 8 zile, iar dacă acestea vor fi negative, carantina va fi ridicată.



 

×