x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport SUA vrea să boicoteze JO de iarnă de la Beijing. Avertismentul Chinei

SUA vrea să boicoteze JO de iarnă de la Beijing. Avertismentul Chinei

06 Dec 2021   •   17:40
SUA vrea să boicoteze JO de iarnă de la Beijing. Avertismentul Chinei

China avertizează Statele Unite cu privire la solititările unor politicieni pentru boicotarea diplomatică a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing. Autoritățile comuniste spun că vor lua contramăsuri dacă va fi necesar, transmitei Ministerul chinez de Externe.

Administrația Biden este așteptată să anunțe în această săptămână că oficiali guvernamentali americani nu vor participa la Jocurile Olimpice din 2022 de la Beijing, scrie Reuters.

Cei care cer un boicot sunt "grandomani" și ar trebui să înceteze "pentru a nu afecta dialogul și cooperarea dintre China și Statele Unite în domenii importante. Dacă Statele Unite insistă, China va lua contramăsuri hotărâte", a declarat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat luna trecută că ia în considerare un astfel de boicot diplomatic pentru a protesta față de situația drepturilor omului din China, inclusiv față de ceea ce Washingtonul consideră a fi un genocid împotriva minorităților musulmane. Administrația este presată de activiști și membri ai Congresului să nu participe la jocuri.

Casa Albă a refuzat să comenteze.

Boicotul SUA nu ar împiedica însă sportivii americani să participe la olimpiadă.

×
Subiecte în articol: jo bejing jo de iarna sua China boicot