x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international AC Milan - prima victorie a sezonului în Liga Campionilor, cu un aport important al lui Tătărușanu

AC Milan - prima victorie a sezonului în Liga Campionilor, cu un aport important al lui Tătărușanu

25 Noi 2021   •   09:00
AC Milan - prima victorie a sezonului în Liga Campionilor, cu un aport important al lui Tătărușanu
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Portarul român Ciprian Tătărușanu a contribuit decisiv la victoria cu 1-0 a lui AC Milan, în deplasare la Atletico Madrid, miercuri seara, în etapa a 5-a a fazei grupelor din Liga Campionilor la fotbal. Rossoneri au marcat pe final, după ce Tătărușanu a salvat echipa cu o paradă spectaculoasă.

Junior Messias a marcat golul victoriei în minutul 87, la debutul său în Liga Campionilor, învingând Atletico Madrid la ea acasă și menținând în viață speranțele de calificare ale lui Milan, într-o grupă extrem de strânsă.

În primele minute, Ciprian Tătărușanu a avut fost autorul unei intervenți de efect în fața lui Rodrigo De Paul, dar steagul de offside a fost ridicat oricum.

Același Rodrigo De Paul (Atl. Madrid) a avut o șansă imensă în minutul 76. El a șutat de la o distanță foarte mică, șutul din voleu fiind direcționat spre colțul drept de jos. Ciprian Tătărușanu a fost atent și a reușit o intervenție incredibilă.


AC Milan își păstrează șansele matematice de calificare în optimile de finală ale Ligii Campionilor, cu condiția să învingă pe Liverpool în ultima etapă și să spere că Atletico Madrid nu face mai mult de un egal cu FC Porto.

Grupa B este incredibil de strânsă înainte de ultimul meci. Liverpool este câștigătoare detașată, cu 15 puncte din 15 disponibile, iar în spatele ei, FC Porto are 5, iar Milan și Atletico Madrid câte 4.

Pentru a ajunge în optimile de finală, Milan ar trebui să o învingă pe Liverpool pe San Siro în ultimul meci, dar acest lucru nu este suficient.

O remiză între Atletico și Porto ar fi rezultatul ideal pentru ei, astfel Milan ajungând la 7 puncte, Porto la 6 și Atletico Madrid la 5.

Dacă Porto o învinge pe Atletico, atunci va ajunge la opt puncte, iar Milan poate viza în cel mai bun caz locul trei, ceea ce înseamnă calificarea în primăvara Europa League.

Dacă, în schimb, Atletico Madrid învinge pe Porto, va ajunge la șapte puncte, alături de rossoneri.

Primul element de departajare în acest caz este palmaresul meciurilor directe, care este total egal, pentru că au obținut câte o victorie și au marcat câte două goluri fiecare.

Următoarea opțiune este diferența de goluri, iar în momentul de față, Milan are o diferență de goluri de -2, față de -3 pentru Atleti.

Lupta este deci extrem de strânsă și va fi decisă în ultima etapă.

În schimb, dacă Milan învinge Liverpool cu 1-0 și Atletico Madrid câștigă cu 2-0 în deplasare la Porto, calificarea va fi decisă de numărul de cartonașe ale fiecărei echipe.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ciprian tatarusanu