x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Brazilia e cotată principală favorită la câștigarea Cupei Mondiale Qatar 2022

Brazilia e cotată principală favorită la câștigarea Cupei Mondiale Qatar 2022

24 Noi 2021   •   11:20
Brazilia e cotată principală favorită la câștigarea Cupei Mondiale Qatar 2022
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Cupa Mondială din Qatar FIFA 2022 mai are doar un an până la start. Pentru amatorii de pariuri sportive specialiștii FOX Sports au făcut calculele și au dezvăluit cotele pentru câștigarea Campionatului Mondial de anul viitor. Brazilia a ieșit favorita principală.

Cu toate că atât de multe se pot și se vor mai întâmpla de acum și până anul viitor, experții în fotbal de la FOX Sports, Alexi Lalas, Stu Holden și David Mosse au disecat subiectul referitor la favoritele la câștigarea Cupei Mondiale, într-o ediție specială a podcastului "State of the Union".

De precizat că analiza a fost făcută înainte de a se cunaște toate echipele calificate, luând în calcul și echipe care nu și-au asigurat încă prezența.

Astfel, conform analizei făcute de o echipă a Fox Sports, favorita numărul unul la medaliile de aur și la titlul de campioană mondială este naționala Braziliei, cu o cotă medie de 6.5, ceea ce echivalează cu 15% șanse de a-și adjudeca titlul suprem.

În ciuda faptului că echipa considerată favorită de casele de pariuri nu a mai câștigat o Cupă Mondială de la Spania, în 2010, specialiștii de la Fox Sports au fost unanim de acord că Brazilia este o alegere solidă pentru pariori, cu un an înainte de startul turneului din 2022.

"Ei bine, faptul că Brazilia este favorită nu este o surpriză", a spus Holden. "Calitatea deosebită a jocului din meciurile de calificare la Cupa Mondială pot atesta acest lucru, dar este, de asemenea adevărat, că echipa Braziliei merge la fiecare turneu ca fiind una dintre favoritele pariorilor."

Și, poate cel mai important, Holden a explicat că faptul că Cupa Mondială nu se va desfășura în Europa este un factor important pentru Brazilia: "Ultima Cupă Mondială pe care au câștigat-o, în 2002, a fost în Coreea de Sud și Japonia. Acum, în Qatar, vor fi în Orientul Mijlociu, departe de Europa, unde echipele europene tind să aibă performanțe bune. Așa că acesta este un lucru pentru care toate echipele sud-americane pot fi recunoscătoare".

Pe locurile imediat următoare, din punct de vedere al caselor de pariuri, se situează ca favorite Franța, cu cota 7 (14% șanse) și Spania și Anglia, cu o cotă de 8.00, adică 12,5% șanse de a câștiga Cupa Mondială.

Franța, campioana mondială în exercițiu, are a doua cea mai mare cotă. Les Bleus au ca obiectiv să rupă blestemul ultimelor ediții, când de trei ori consecutiv au fost eliminați în faza grupelor și de patru ori din ultimele cinci.

Desigur, echipa națională a Franței a dovedit că rămâne un concurent serios, deoarece a învins atât Belgia, cât și Spania, cucerind primul său titlu în UEFA Nations League, în octombrie 2021. Echipa îl are în frunte pe starul Kylian Mbappé, iar N'golo Kante și Aurelien Tchouamani sunt piese de bază la mijlocul terenului, făcând această echipă să fie greu de învins.

În completarea primului eșalon se află Spania și Anglia, ambele cotate cu șanse bune la câștigarea trofeului. Echipa energică și tânără a Spaniei, cu jucători precum Eric García, Unai Simón și Dani Olmo, se plasează și de data aceasta în fruntea plutonului.

Echipa națională a Angliei este, de asemenea, plină de tinere talente care au potențialul de a duce reprezentativa celor Trei Lei în topul mondial. Anglia va fi condusă de Harry Kane, câștigătorul Ghetei de Aur din 2018. Englezii speră, de asemenea, că duo-ul de la mijlocul terenului format din Kalvin Phillips și Declan Rice ar putea fi tandemul care să facă o națiune să cânte din nou "It's coming home".

Top 5 favorite este completat de Germania, cu o cotă de 10 (10% șanse), o cotă totuși destul de mare, luând în calcul evoluțiile din ultima vreme a „panzerelor”, care au ieșit din grupele preliminare cu 9 victorii din 10 posibile și au ajuns până în optimi la europeanul din vară.

Celelalte locuri din top 10 sunt ocupate în ordine de Argentina și Italia (cota 11), Belgia (cota 13), Portugalia (cota 17) și Olanda (cota 21), cote valabile în acest moment, în care Italia și Portugalia încă nu au asigurată calificarea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cupa mondiala qatar