x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Messi, Lewandowski şi Salah, finaliştii pentru premiul FIFA de cel mai bun fotbalist al sezonului

Messi, Lewandowski şi Salah, finaliştii pentru premiul FIFA de cel mai bun fotbalist al sezonului

08 Ian 2022   •   19:30
Messi, Lewandowski şi Salah, finaliştii pentru premiul FIFA de cel mai bun fotbalist al sezonului

FIFA a anunţat, vineri, finaliştii pentru premiile "The Best", masculin şi feminin, pentru cel mai bun jucător al anului 2021

Atacantul de la Bayern Munchen, Robert Lewandowski, atacantul celor de la Paris St. Germain, Lionel Messi şi Mohamed Salah de la Liverpool au fost selectaţi pentru cel mai bun jucător al FIFA, a anunţat vineri cea mai importantă organizaţie mondială a fotbalului.

Lewandowski, care a câştigat premiul în 2020, a marcat un record în Bundesliga prin cele 41 de goluri din sezonul 2020-21 eclipsând cea mai bună performanţă obţinută anterior de Gerd Muller în campania 1971-72.

Messi şi-a încheiat aşteptarea pentru un trofeu internaţional major în 2021, când a ajutat Argentina să câştige Copa America. Fotbalistul în vârstă de 34 de ani a câştigat luna trecută şi al şaptelea trofeu Balonul de Aur, notează Reuters.

Atacantul egiptean Salah este cel mai bun marcator al Premier League în acest sezon, cu 16 goluri şi 9 pase de gol.

Pe lista scurtă de trei jucătoare pentru premiul feminin din acest sezon sunt atacanta australiană Sam Kerr de la Chelsea, împreună cu Jennifer Hermoso şi Alexia Putellas de la Barcelona.

Kerr a ajutat-o ​​pe Chelsea să-şi păstreze titlul în Super League în 2021, în timp ce Hermoso şi Putellas au făcut parte din echipa Barcelonei care a câştigat Liga Campionilor şi titlul Spaniei în sezonul trecut.

Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 17 ianuarie.

×
Subiecte în articol: messi Lewandowski salah