x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Salah pe urmele legendarului Ian Rush. Liverpool, prima echipă engleză cu randament 100% în CL

Salah pe urmele legendarului Ian Rush. Liverpool, prima echipă engleză cu randament 100% în CL

08 Dec 2021   •   11:00
Salah pe urmele legendarului Ian Rush. Liverpool, prima echipă engleză cu randament 100% în CL
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Liverpool a devenit prima echipă engleză care a câștigat toate cele șase meciuri din grupele Ligii Campionilor, încheind parcursul perfect prin victoria cu 2-1, în deplasare, împotriva lui AC Milan, care a fost astfel eliminată din toate competițiile europene, ocupând ultimul loc în grupă.

Antrenorul Jurgen Klopp a făcut opt schimbări, calificarea în optimi fiind deja asigurată în calitate de câștigătoare a grupei, în timp ce liderul din Serie A s-a prezentat cu cea mai bună formulă de joc, în frunte cu Ibrahimovic și cu titularul Maignan în poartă.

Reds au încheiat grupa B cu un bilanț de 100%, golurile lui Mohamed Salah și Divock Origi asigurând cele trei puncte în ultimul meci, după ce Fikayo Tomori îi adusese pe rossoneri în avantaj în minutul 29.

Mohamed Salah a fost titular și și-a demonstrat încă o dată instinctul său de prădător cu golul egalizator șapte minute după deschiderea scorului.

Astfel, prolificul Salah a devenit primul jucător de la Liverpool care înscrie peste 20 de goluri în 5 sezoane consecutive, în toate competițiile, după legendarul Ian Rush, care a făcut acest lucru în 6 sezoane consecutive (1981-82 - 1986-87).

Mohamed Salah a devenit totodată al doilea jucător care marchează în 7 meciuri consecutive ale clubului său în deplasare în Liga Campionilor, după Cristiano Ronaldo (Real Madrid, 2013-2014).

După meci, antrenorul Jurgen Klopp a declarat la BT Sport: „Foarte mândru. A fost un meci incredibil, sunt atât de fericit pentru atât de multe lucruri pe care le-am văzut în seara asta. Performanța a fost absolut remarcabilă.

Ceea ce au făcut băieții în seara asta... nu aș putea fi mai mândru. A fost un meci incredibil. Sunt foarte fericit. Performanța a fost excepțională. Am avut 21 de șuturi și atât de multe situații în care am jucat extraordinar de bine și ne-am apărat cu pasiune și bine organizați."

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: FC Liverpool