x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mesajul lui Cristiano Ronaldo transmis legendarului Pele, aflat la tratament în spital

Mesajul lui Cristiano Ronaldo transmis legendarului Pele, aflat la tratament în spital

10 Dec 2021   •   21:00
Mesajul lui Cristiano Ronaldo transmis legendarului Pele, aflat la tratament în spital

Portughezul Cristiano Ronaldo, de cinci ori câștigător al Balonului de Aur, i-a trimis un mesaj de îmbărbătare legendarului fotbalist brazilian Pele, îndemnându-l să „rămână puternic", în timp ce acesta continuă să se recupereze după o operație de îndepărtare a unei tumori de colon.

Cristiano Ronaldo i-a trimis un mesaj de însănătoșire lui Pele, după ce eroul brazilian a glumit pe seama ultimei sale internări în spital, spunând că „se pregătește pentru sărbători".

La începutul acestei săptămâni triplul câștigător al Cupei Mondiale s-a întors la Spitalul Alberto Enstein din Sao Paulo pentru continuarea tratamentului în urma îndepărtării unei tumori la colon.

În vârstă de 81 de ani, acesta a dezvăluit în septembrie că va trebui să continue să facă ședințe de chimioterapie, după ce a părăsit spitalul, în urma operației.

El a glumit într-o primă postare pe Instagram după operație scriind că „abia așteaptă să joace din nou".

Peste noapte, Pele a primit sute de mesaje de susținere de la fanii din întreaga lume, inclusiv de la vedeta lui Man United, Cristiano. Pele și-a completat mesajul, glumind: „Nu vă faceți griji, mă pregătesc doar pentru sezonul de vacanță".

Pele a postat o fotografie cu el în patul său de spital, cu un zâmbet larg pe față și cu pumnul stâng strâns, alături de care a scris:

„Prieteni, din 30 septembrie, când am părăsit spitalul, știți că am făcut mici ședințe de chimioterapie ca parte a tratamentului meu.

Astăzi sunt la Albert Einstein și fac ultima ședință din 2021. Am vrut să împărtășesc această realizare cu voi. La urma urmei, fiecare mică victorie este un motiv de sărbătoare, nu credeți?".

"Voi profita de această ocazie pentru a face un nou set de examene, așa că voi rămâne aici câteva zile. Nu vă faceți griji, mă pregătesc pentru perioada sărbătorilor!"

Cristiano, felicitat de Pele în martie pentru că i-a depășit numărul de goluri din carieră, a răspuns scriind pe Instagramul brazilianului: „Forca amigo” - echivalentul aproximativ al lui „Stay strong my friend”, (Rămâi puternic, prietene) în engleză.

Pele, pe numele complet Edson Arantes do Nascimento, a sărbătorit ieșirea din spitalul de terapie intensivă, după operația din septembrie, cântând vechiul imn al clubului Santos.

Cu câteva zile mai devreme, el a arătat că este în formă de luptător când a făcut un un-doi cu pumnii strânși în timp ce se antrena pe o bicicletă de exerciții, în timpul unei ședințe de fizioterapie.

Tumoarea la colon i-a fost descoperită când a fost internat în spital pentru examene de rutină la sfârșitul lunii august. Operația sa a avut loc pe 4 septembrie.

Fiica lui, Flavia Kurtz Nascimiento, fizioterapeut, a încercat să îi liniștească pe fanil. joi, când s-a aflat că Pele s-a întors la spital, insistând: "Tata se simte foarte bine".

O altă fiică, Kely Nascimento, care a postat aceeași fotografie în care Flavia apare alături de tatăl lor în spital, a adăugat: "În două sau trei zile se va întoarce acasă pentru a se bucura de Crăciun. Nu a fost o surpriză. A fost programat și face parte din tratamentul său".

Pele a postat pe Instagram, în martie, o fotografie cu el alături de Cristiano, după ce atacantul a marcat un hat-trick, depășind astfel numărul de 767 de goluri al legendei braziliene, și a scris:

"Ce călătorie frumoasă ai! Te admir foarte mult și acest lucru nu este un secret pentru nimeni. Felicitări pentru că mi-ai depășit recordul de goluri în meciuri oficiale. Îți las această fotografie în onoarea ta, cu mare afecțiune, ca simbol al unei prietenii care există de mulți ani".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cristiano ronaldo