x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Rusia se alătură Croației în finala Cupei Davis

Rusia se alătură Croației în finala Cupei Davis

05 Dec 2021   •   09:00
Rusia se alătură Croației în finala Cupei Davis

Federația Rusă de Tenis va juca împotriva Croației în finala Cupei Davis, după ce a învins Germania cu 2-1 în semifinale, sâmbătă, la Madrid.

Campionul de la US Open, Daniil Medvedev, l-a învins confortabil pe Jan-Lennard Struff, cu 6-4, 6-4, pentru a oferi echipei sale un avantaj incontestabil de 2-0, înainte ca Germania să câștige la dublu și să obțină punctul de onoare, după ieșirea din competiție.

Victoria lui Medvedev, după ce Andrey Rublev l-a demolat pe Dominik Koepfer cu 6-4, 6-0, a stabilit o finală cu Croația, campioana din 2018.

Medvedev, numărul doi mondial, nu a părut niciun moment să aibă probleme serioase în fața lui Struff, făcând doar șase greșeli neforțate și salvând singura minge de break cu care s-a confruntat pentru a obține victoria în 66 de minute și a trimite Rusia în prima sa finală de Cupa Davis din 2007 încoace.

"Sunt foarte fericit pentru echipă că am ajuns în finală", a declarat Medvedev într-un interviu acordat pe teren.

"A fost o săptămână extraordinară. Nu va fi ușor împotriva Croației. Au cea mai bună echipă de dublu din lume, trebuie să încercăm să închidem la simplu, dar credem și în băieții noștri la dublu".

Anterior, Rublev a servit șase ași în primul set, iar Koepfer, numărul 58 mondial, a cedat în cel de-al doilea, meciul de deschidere al semifinalei fiind încheiat în doar 49 de minute.

La dublu, rușii l-au înlocuit pe Rublev cu Karen Khachanov, la prima sa apariție în turneu, pentru a juca alături de Aslan Karatsev, împotriva lui Kevin Krawietz și Tim Puetz.

Khachanov și Karatsev au început și ei foarte bine, câștigând primul set cu 6-4, dar nu au reușit să transforme două mingi de break în cel de-al doilea, duo-ul german recuperând pentru a duce meciul în decisiv.

Krawietz și Puetz și-au continuat apoi seria de meciuri fără înfrângere de la turneul final al Cupei Davis și au câștigat ultimul set cu 6-3.

Duminică, rușii vor înfrunta o echipă a Croației care are un moral ridicat, după ce a trecut vineri de Serbia, condusă de Novak Djokovic.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cupa davis