x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anglia va impune vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru personalul sanitar

Anglia va impune vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru personalul sanitar

09 Noi 2021   •   21:00
Anglia va impune vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru personalul sanitar

Anglia va impune vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru personalul sanitar. Termenul limită până la care angajații din sănătate ar trebui să se vaccineze va fi stabilit pentru primăvara anului viitor.

Potrivit BBC, anunțul în acest sens urmează să se facă mai târziu.

Termenul limită va fi stabilit pentru primăvara anului viitor, în așa fel încât personalul sanitar nevaccinat să aibă timp să își facă ambele doze, au declarat pentru BBC surse de la Whitehall.

Între 80.000 și 100.000 de angajați din sănătate din Anglia nu au fost vaccinați, a declarat Chris Hopson, șeful NHS Providers.

Totodată, joi scade termenul limită pentru vaccinarea angajaților din centrele de îngrijire din Anglia.

Decizia guvernului vine în urma unei consultări care a început în septembrie și care a analizat dacă atât vaccinul anti-Covid și cel antigripal ar trebui să fie obligatorii pentru angajații din prima linie și din sistemul de îngrijire.

Luna trecută, ministrul Sănătății, Sajid Javid, declara pentru BBC că înclină spre vaccinarea obligatorie a personalului sanitar.

El spunea că nu dorește ca sistemul să piardă personal, dar experiența din sectorul asistenței sociale a arătat că numărul celor care au acceptat vaccinul „a crescut foarte mult" după ce acesta a devenit obligatoriu.

(sursa: Mediafax)

×