x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorităţile din Belarus au început să evacueze imigranţii din apropierea frontierei cu Polonia

Autorităţile din Belarus au început să evacueze imigranţii din apropierea frontierei cu Polonia

18 Noi 2021   •   20:30
Autorităţile din Belarus au început să evacueze imigranţii din apropierea frontierei cu Polonia

Autorităţile din Belarus au evacuat, joi, principalele zone în care erau imigranţi extracomunitari, la frontiera cu Polonia, în ceea ce pare a fi o evoluţie majoră pentru soluţionarea crizei din ultimele săptămâni, informează agenţia Reuters.

Agenţia publică de presă Belta a anunţat că imigranţii care erau staţionaţi într-o pădure au fost mutaţi într-un centru situat departe de frontiera cu Polonia.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei de frontieră din Polonia a confirmat că taberele improvizate care erau în apropierea frontierei au fost evacuate. "Aceste tabere sunt goale acum, imigranţii probabil au fost duşi într-un centru logistic care nu este departe de punctul vamal Bruzgi. Nu mai există taberele de imigranţi, dar sunt grupuri care apar în alte zone şi încearcă să traverseze frontiera. Vom vedea ce se întâmplă în următoatele ore. Mai sunt oameni în apropierea frontierei, dar este clar că zona se eliberează", a precizat oficialul polonez.

Cancelarul în funcţie al Germaniei, Angela Merkel, a vorbit de două ori în ultimele zile cu preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko. Liderul de la Minsk a propus un plan care prevede că Uniunea Europeană va prelua 2.000 de imigranţi din Belarus, iar alţi aproximativ 5.000 ar urma să fie repatriaţi de autorităţile belaruse. UE nu a confirmat deocamdată acest plan.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a îndemnat joi pe Aleksandr Lukaşenko să iniţieze dialogul cu liderii opoziţiei, dar unii disidenţi au condiţionat acest lucru de eliberarea deţinuţilor politici.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: imigranţi belarus